Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. április 29. Az év 120. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739402. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

ELTE-állásbörze – munkahely-ajánlatok, magabiztosság

Infovilág

Hudecz rektor kiemelte: a nehéz gazdasági helyzet ellenére is 27 kiállító érkezett a börzére. Hangsúlyozta, hogy az idén 375 esztendős, nagy nemzetközi tekintélynek örvendő egyetemnek példaértékűek a szakkollégiumai, doktori programjai. Az intézmény nemrégiben kötött megállapodást a Magyar Telekommal, s pályázatokon is 3 milliárd forintos támogatást nyert el programjai megvalósításához.
 
Klinghammer István az egyetemen képzett tanárok és kutatók jövőformáló szerepét hangsúlyozta, méltatta a Karrierközpont fontosságát. Mezey Barna utalt rá, hogy a sokszínű egyetem hallgatóit el kell juttatni a piacra, ehhez nagy segítség a kétnapos állásbörze, amelyen a klasszikus kínálatot kiegészítő szakmai programokon, tréningeken, műhelybeszélgetéseken olyan ismeretekhez és készségekhez juthat a látogató, amit az álláskeresés összes fázisában hasznosítani tud majd.

Mindkét nap lehetőség kínálkozik az egyéni konzultációkra, arra, hogy az álláskeresők konkrét kérdéseikkel a szakemberekhez forduljanak. Az állásbörze szorgalmazójaként a Hallgatói Karrier- és Szolgáltató Központ segíteni kívánja a hallgatók és a végzettek felkészülését a diploma megszerzését követő szakmai pályára, a tudatos karrierépítésre.
 
E tevékenység része az általános karrier-tanácsadás, képzések szervezése, amik az egyetemi képzést kiegészítve segítik a későbbi elhelyezkedést. Hazai és külföldi szakmai gyakorlati helyek felkutatásával lehetőséget teremt az egyetemi évek alatt is a munkatapasztalatok megszerzésére. A központ álláslehetőségekről gondoskodik, akár a hallgatói évek alatt, és állásbörzéket szervez, életvezetési és pályaválasztási tanácsadással segíti a hallgatók karrierjét.

A karrierközpont képzései között megtalálhatóak a rövid, álláskeresés-specifikus tréningek, készségfejlesztő képzések, önéletrajzírás, kommunikációs és önismereti tréning. Speciális nyelvvizsga-felkészítő, autóvezetői tanfolyamot szervez, felkészít angol nyelvű állásinterjúra, szerepel programjában szóvivőképzés, pályázatírói és rendezvényszervező tanfolyam is.
 
A karrierközpont online Karrier Magazinja azért készül, hogy könnyed, színes, laza, szórakoztató formában is foglalkozhassanak a hallgatók az elhelyezkedés, a karrierépítés, a sikeres életút kérdéseivel, tájékozódhassanak a legújabb irányzatokról, érdekes cikkeket és interjúkat olvashassanak hazai és külföldi tapasztalatokról, az ELTE-n végzett híres szakemberekről, művészekről, tudósokról.

Frissítés (2010. 05. 07., 14,57.) Mintegy háromezer hallgató vett részt az Eötvös Loránd Tudományegyetem állásbörzéjén, nem csupán helyiek, hanemegyetemek hallgatói, végzettjei is. A betöltendő állások kínált kezdő fizetése bruttó 120–350 000 forint között alakult.

 

Címkék