Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Tánc Lordja ismét Magyarországon dübörög

A Tánc Lordja ismét Magyarországon dübörög
Infovilág

Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, ezúttal koreográfusa lesz az előadásnak, ami az 1996-i bemutatása óta példátlan siker.  Michael Flatley profi karrierje az 1980-as években kezdődött. A nemzetközi áttörést a ’94-i Eurovízió-dalfesztiválon bemutatott, már legendásnak számító 7 perc hozta meg számára. A két évvel későbbi Lord Of The Dance produkciójával, a sztár főművével ért el az eddigi csúcsra.

Az előadás 12 esztendős diadalútján a társulat a többi között lebonyolított egy ausztráliai turnét: 10 nap alatt 250 ezren nézték meg az együttes műsorát, aztán újabb, 21-előadásos sorozat következett a londoni Wembley Arénában. Az előadásokról készült cd-k és dvd-k milliói fogytak világszerte.


Négyszáz alkalommal, 1998 júniusáig a címszerepet maga Flatley táncolta. Ő több egyéni kategóriában is beírta magát a Guinness világrekordok könyvébe: a legjobban fizetett táncos, a legmagasabb összegre (40 millió dollárra) biztosított lábak, a világ leggyorsabb lába (35 „tap”, azaz talajhoz érintés másodpercenként). 

 


A produkció az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a Jó és a Gonosz klasszikus meséje. A történetben a Kis Lélek segít a Tánc Urának megvédeni az embereket a Sötét Úr ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a ritmikus kelta táncból. A 600 jelmezt felvonultató előadáson az 50 táncos átlagéletkora mindössze 22 év. A fiatal tehetségeket Flatley maga válogatja és tanítja, képzi, míg a pódiumra lépnek.

«A tánc lordja» nem először jár hazánkban, a mostani turnéra a vártnál gyorsabban fogytak el a belépők. Ezért a meghirdetett budapesti előadásokon kívül Michael Flatley társulatának táncshow-ja szombaton délután, harmadik alkalommal is látható a Syma Csarnokban. A produkcióban, korára való tekintettel, Michael Flatley maga már nem szerepel, öröksége, táncosai a 2010. esztendő kiemelkedő magyarországi produkciójával lépnek a közönség elé.

Címkék