Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Gondold újra a világod! − EU-utcafesztivál Pécsett

Gondold újra a világod! − EU-utcafesztivál Pécsett
Infovilág

A pécsi Rókus-dombon ennek jegyében zajlik majd május 9-én, vasárnap délután két órától az EU-utcafesztivál. Vetélkedőkkel, interaktív játékokkal, játszóházakkal várják az érdeklődőket. Fellép Veres Robi MC DC, a Nemadomfel! Együttes és Caramel, majd este Kovács Kati és a Qualitones koncertje zárja a nagyszínpadi programokat. Este nyolckor kezdődik az utcabál a SKA Péccsel.

Ízelítő információs programokból:

A nemek közti egyenlőség sátra, melynek célja a nemek közti egyenlőségre való törekvés kiemelése, bemutatása olyan érdekes és izgalmas példákon keresztül, amelyek segítik a téma könnyebb feldolgozását és beépülését a mindennapjainkba. (Például: Nobel-díjak nőktől és nőknek; Nemek fejtörője − férfiaknak női, hölgyeknek férfias kérdésekre kell válaszolniuk; biológiai tények a nemek harcának kiegyenlítésére - tévhitek és tények; nők hódításai "férfias" területeken stb.)

Gondold újra a másságot! − Tabuk nélkül sátor: ebben a sátorban olyan emberekkel beszélgethetnek a látogatók, akik valamilyen oknál fogva, másságuk miatt nehezen illeszkednek be a társadalomba. Az érdeklődőknek lehetőségük nyílik nyíltan, tabuk nélkül beszélgetni. Reméljük, hogy ez a lehetőség is hozzájárul nézeteink újragondolásához.

A Szegénység-sátorban az érdeklődők olyan játékokat játszhatnak, amik újragondolásra késztetik őket a szegénységgel kapcsolatban (például: vásárolj be egy 3 tagú család számára 5000 Ft-ból egy hétre; Rakd össze egy 3 gyerekes család 1 havi költségvetését, úgy hogy az édesanya gyes-en van; Újrahasznosítás okosan − tanácsok a spóroláshoz, alkotóház jelleggel, újrahasznosítással készített ékszerek, játékok.)

Ezenkívül a rendezvény évről-évre nagy sikert arató, népszerű programelemeket is felvonultat: Üzenj az EU-nak! − üzenőfal, Mini illemtan − tagállamok szokásai, euró-érmék felismerése, EU-vaktérkép és EU-nyelvóra. A rendezvény estéjén a Schuman-nyilatkozat 60. évfordulójára emlékezve "fényfestik" a Barbakán épületét is.

Együttműködő partnerek: az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, a Baranya Megyei Europe Direct Pont, az EURES, a TEMPUS Közalapítvány, a Környezetünkért Közalapítvány-Pécs, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség, a "2010 − A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve", valamint a Baranya Megyei Esélyek Háza és számos alapítvány.Mindenkit szeretettel várnak a pécsi EU-utcafesztiválon.

A Schuman-nyilatkozat és az Európa-nap kapcsán letölthető videók az alábbi linkeken érhetők el:
ftp://epavvideoget:mo12ssb@ftpeps01.europarl.eu.int/epavvideo/EBS/Schuman
Schuman: 60 éve Európában
Lisszaboni Szerződés

Címkék