Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 4. Az év 125. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739407. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Digitális polccímke − az e-papíré a jövő

Digitális polccímke − az e-papíré a jövő
Infovilág

Az e-papír alapú polccímkékkelkel rövid idő alatt tetemes élőmunkát és költséget lehet megtakarítani, miközben a vevők tájékoztatásának pontossága, elégedettsége is nő − mutatott rá Bessenyei Attila, a forgalmazó Laurel Kft. értékesítési menedzsere. − Az egyszerűen használható megoldás bevezetése különösen azon terméktípusoknál hasznos, például a zöldség-gyümölcs és más frissáru osztályokon, ahol az árukészlet és az árak gyakran, akár naponta többször változnak.

Az e-papír címkék feliratai azonnal, automatikusan, a központi informatikai rendszeren keresztül frissíthetők, ami kizárja a tévedés, a késedelem és a fogyasztóvédelmi bírság lehetőségét. A brit ZBD-gyártmányú címkék és az e-papír alapú technológia további előnye, hogy olvashatósága a nyomtatott papíréval megegyező, áramot pedig csak akkor fogyaszt, ha változik a megjelenített szöveg, ábra vagy ár. Nem mellékes a nyomtatási és papírköltség, valamint a hulladék mennyiségének csökkenése sem.

Kelet-Európában Magyarország élen jár az e-papír alapú polcrendszerek bevezetésében, elsőként a CBA és a Coop üzletlánc kezdte meg az átállást; a tőkeerős, nemzetközi hipermarketek is érdeklődnrk. Néhány éven belül a vásárlók mindenütt ezzel találkoznak majd, hiszen a beruházás rövid idő alatt megtérül.

Címkék