Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. április 30. Az év 121. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739403. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Asztroszakácskönyv – csábító vacsora csillagjegyek szerint

Asztroszakácskönyv – csábító vacsora csillagjegyek szerint
Infovilág

A szerző, Gabriele Brigitte Scheucher.Nemcsak gusztusos – csábító is.Nem tudom, hogy Scheucher úrhölgy ismeri-e azt a mondást, amely szerint férfiembert a hasán keresztül lehet megfogni. Lányos házaknál az volt az illendőség, hogy midőn a gavallér először tette tiszteletét a szülőknél, hogy kikérje engedélyüket az udvarláshoz, az asztalra olyan fogások soroltak elő, amelyeket maga az eladósorba került leány készített. Ami – persze – a legtöbbször kegyes hazugság volt, mert vagy a kedves mama (őbelőle lett később a gyűlölt anyós), vagy pedig a szakácsné remekelt az edények világában. Az „Így főzze meg a partnerét” („So kochen Sie Ihren Partner ein”) azonban a cím sugallta témán még csavarint egyet, és azt javasolja, hogy a menüsort ki-ki a csillagjegyek alapján állítsa össze.

Egy kis útmutatóval ugyanis mindenki képes arra, hogy a partnerét valamilyen étekkel elkényeztesse, elvarázsolja, meghódítsa – akár otthon, akár pedig valamely étteremben. (Szabadjon emlékeztetnem arra a magyar kifejezésre, hogy „megétetni valakit”, ami nemcsak gyilkos mérgezést jelent.) Minden egyes csillagjegy számára más-más receptjeivel, asztromenü-javaslataival és minden ötlettel, ami az evés, az ivás és a dekoráció tárgykörében csak fölvetődhet, Gabriele Brigitte Scheucher nélkülözhetetlen munkája mindenben segítséget nyújt egy csábító este megtervezéséhez. A könyv elolvasását követően már semmi sem állhat útjába egy jó csillagzat alatt született gyertyafényes vacsorának. Az asztrológiai szakácskönyv különlegessége ugyanis, hogy figyelemmel van mindkét fél megfelelő konsternációjára.

A Rák (nem az, amelyik a tányérra kerül!) érzésekkel teli, az Ikrek kíváncsi, a Szűz rendszerető – akik hisznek benne, elfogadják, hogy az egyének jellemrajzát a csillagjegye formálja. A szerző viszont még azt is állítja, hogy az ízlésünk, kulináris előítéleteink és vonzódásaink is függ a Nap, a Hold és a csillagok születésünkkori együttállásától.

Egy másik könyv:## „Montignac bécsi módra”.Veronika Ferres német színésznő## 6 kilót adott le a Montignac-módszerrel.A bécsi „besser leben” sorozatban megjelent legújabb kötet szerint egy olyan ételsor, amelyet a célszemély, azaz a (potenciális) partner csillagjegyének a figyelembe vételével állítottak össze, bizonyosan nem téveszt célt. A szerzőnő, Gabriele Brigitte Scheucher és Adelinde Rumpler asztrológus megvilágítja, hogy főzés közben milyen hatással vannak az égitestek, és mire kell két kavarás közben figyelemmel lenni. „Barátnőm és asztrológusom, Adelinde Rumpler táplálkozási tanácsadóként megadta nekem a szükséges tudást a csillagokról, és ezzel a kellő lökést is ahhoz, hogy asztromenüket állítsak össze. Így született meg ez a csillagelemzésen és csillagjósláson alapuló szakácskönyv” – mondja műve keletkezéséről a szerző.

Példának okáért a Bak a hagyományos házikosztot részesíti előnyben, miközben a kedvvel útra kelő Nyilas a világ bármely étkét igaz örömmel kipróbálja. A tökéletes szerelmi vacsora megszervezésében a környezet és a helyiség kialakítása is fontos szerepet játszik. A Skorpió értékeli az akár stílustöréssel is járó nagyvonalú színkeverést és díszítést, a Mérleg az ilyen túlzott keveredésben hamar elveszíti az egyensúlyát: inkább a színben egymáshoz illő dekorációt és a lágy pasztellárnyalatokat részesíti előnyben.


Gabriele Brigitte Scheucher ● Kurt Widhalm professzor tanítványaként elvégezte a táplálkozástudományi akadémiát, és dr. Ingrid Kiefer egyetemi docens keze alatt „karcsúság diéta nélkül”-trénerré lépett elő. Az azóta önálló tevékenységet folytató táplálkozási tanácsadó a Montignac-módszernek, a 2-es típusú cukorbetegség és a reumatikus megbetegedések táplálkozásának szakértője.

 

Címkék