Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 4. Az év 125. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739407. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

INFOPROG, 2010: soproni testvérpár győzött

INFOPROG, 2010: soproni testvérpár győzött
Infovilág

Használói kategóriában a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) és Kollégium diákjai: Major Mátyás és Major Bálint bizonyultak a legjobbnak az immár 15. alkalommal megrendezett INFOPROG 2010 számítástechnikai verseny döntőjén. A megmérettetésen az idén Magyarország, Románia és Szlovákia tizenhét magyar tanítási nyelvű középiskolájának diákjai indultak, hogy számot adjanak tudásukról programozói és használói kategóriában.

A magyar győzteseken kívül programozási kategóriában, valamint az iskolák között zajló vetélkedőben a szlovákiai Érsekújvár Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskolájának tanulói szerezték meg az első helyezést. 
Dr. Rozgonyi József, a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kara Salgótarjáni Intézetének igazgatója elmondta:  „Az idén is magas színvonalú, jó hangulatú versenyen vehettek részt az iskolások Füleken és Salgótarjánban. A BGF Salgótarjáni Intézete évek óta részt vállal az INFOPROG lebonyolításában, és bízunk benne, hogy a jövőben mind több és több ország középiskolását láthatjuk majd vendégül. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a megmérettetésen most magyar győzelem is született: a résztvevőknek, és mindenekelőtt a győzteseknek szívből gratulálunk”.
 
Az INFOPROG versenyt a házigazdákon kívül a többi között a Szlovák Oktatási Minisztérium, a Rákóczi Szövetség és a Balassi Bálint Intézet támogatta.

Az idei INFOPRG részvevői.

Címkék