Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 4. Az év 125. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739407. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

GE Foundation Nyíló világ: középiskolai tehetséggondozás

Infovilág

A diákok részt vettek a GE tájékoztató rendezvényén, ahol a cég vezetőinek segítségével megismerték a tudatos karriertervezést, kapcsolatépítést, a professzionális online-közösség építést. Az előadók között voltak a GE magyarországi vezető szakemberek, továbbá vendég előadóként az Aviva Életbiztosító Zrt. vezérigazgató-helyettese és az Amerikai Kereskedelmi Kamara oktatási és munkaerőpiaci bizottságának elnöke. A 2002-ben kezdődött tehetséggondozó program célja, hogy segítse a hátrányos helyzetű kelet-magyarországi térség fiatal tehetségeinek fejlődését, s így járuljon hozzá szűkebb hazájuk, egyben Magyarország versenyképességének növekedéséhez.

A világcég GE magyarországi központját a GE Foundation Nyíló világ középiskolás tehetséggondozó programban részt vevő harminchat, kisvárdai diák kereshette föl tájékozódás céljából. Az interaktív, jórészt angol nyelvű előadások után a középiskolások első alkalommal találkozhattak az ugyancsak a GE Foundation támogatásával megvalósult Scholar-Leader egyetemi ösztöndíjprogramot elnyert társaikkal is, akik beszámoltak az alapítvány által fölkínált további lehetőségekről. 

A tehetséggondozó program kezdete óta eltelt nyolc évben a GE Foundation összesen 1 087 000 dollárral támogatta Kisvárda, Hajdúböszörmény, Ózd és Putnok iskoláit, bevonva a programba 474 tehetséges diákot és 59 tanárt.Tuza Ottó, az ózdi József Attila Gimnázium igazgatója szerint "A programban részt vevő legtehetségesebbek elsajátítják az üzleti angol nyelvet, betekintenek a munka világába és a nemzetközi cégek működésébe, valamint megtanulják, hogy felelősek saját sorsukért. A személyes találkozás a GE-vezetőkkel és a többi támogatóval és a kapcsolattartás a professzionális online közösségi oldalon lehetőséget ad nekik, hogy különleges kapcsolati tőkét gyűjtsenek.”

A GE Foundation Nyíló Világ program társadalmi innováció, amit a világcég, Magyarország legnagyobb gépgyártója partnereivel együtt fejlesztett ki nyolc évvel ezelőtt. A GE Foundationhttp://gefoundation.corporate.ge.com, a General Electric Company emberközpontú alapítványának legfőbb célja az oktatás minőségének és hozzáférhetőségének javítása, valamint a helyi szervezetek erősítése a világ minden táján ott, ahol a GE működik. Az oktatásra összpontosítva a GE Foundation adományai kimagasló eredményekre ösztönzik a diákokat, segítik a tanárok továbbképzését, az iskolákat, a közösségeket a lakosság és a holnap munkavállalóinak képzésében. 

Címkék