Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 3. Az év 124. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739406. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Acer-újdonságok: Herkules-akkuk nagytudású szépségekben

Acer-újdonságok: Herkules-akkuk nagytudású szépségekben
Infovilág

Majoros Miklós.Mindenekelőtt azonban Majoros Miklós mostanra már rendelkezésre álló első negyedévi adatok alapján elmondta, hogy reményekre jogosító (mintegy 20 százalékos) növekedés tapasztalható az Acer-eladások magyarországi piacán. A cég részesedése is nagy figyelmet érdemel, jó húsz százalék, és ezzel piacvezető a személyiszámítógép-ágazatban. Az ügyvezető mindazonáltal óvatosan nyilatkozott a várható eladási eredményeket illetően, nem kívánt rózsaszín jövendölésekbe bocsátkozni, pusztán reményét fejezte ki, hogy a következő negyedévekben folyamatosan növekedni fognak a magyarországi eladások. A keresletre egyaránt hatással van a belpolitika, valamint a nemzetközi gazdaság várható stabilizálódása, föllendülése.

Számítógépre azonban minden körülmények között szükség van, a vásárlók elsősorban a notesz- és a netgépeket keresik, ezekből pedig bőséges választékot kínál az Acer. Itt van mindjárt az Aspire Timeline-sorozata; legújab tagja az X-nemzedék, ami már nem csupán teljes műszakon (nyolc órán) át, hanem akár 12 óra hosszat is képes egyetlen feltöltéssel akkumulátorról működni, miáltal a legnagyobb mértékben megfelel a mobilitás követelményeinek. Érdekesség, hogy e nemrég még elképzelhetetlen teljesítmény nem járt a gép tömegének a növekedésével, sőt: az Acernek sikerült az eddigieknél is elegánsabb formát alkotni, emellett a notebook vastagsága átlagosan egy hüvelyk maradt. A gép súlya (1800–2400 gramm) természetesen a képernyő nagyságától függ. Az Intel Core-processzorok új családja úgy optimalizálja a hatékonyságot, hogy a felvett áramot mindenkor a terhelés mértékéhez igazítja. A tovább finomított hűtőrendszert szerfölött kevés áramot fogyasztó ventillátorokkal oldották meg, kímélendő az akkut.

A mobil számítógépek világában járatosoknak minden bizonnyal sokat mond a felsorolás: dedikált grafika, HD multimédia, Dolby Home Theater v3 hang, sokoldalú csatlakoz(tat)ási lehetőség. Az Intel Display Power Savings (iDPST) technológiát használó hátsó megvilágítású LED-panelek szavatolják, hogy az optimálisan alacsony (a hagyományosnál harmadával kisebb!) áramfogyasztás közben sem romlik a képminőség. Újak, az eddigieknél sokkal fejlettebbek a TimelineX merevlemezei is: keveset fogyasztanak, jóformán alig melegszenek és szinte zajtalanok.

Újságírói kérdésre Majoros elmondta, hogy a kiemelkedő teljesítmény titka a minden eddiginél takarékosabb áramhasználatot lehetővé tevő Acer PowerSmart technológia. Elhangzott: a TimelineX notebookcsalád a PowerSmart-adapter révén kétharmadával kevesebbet fogyaszt, mint az Energy Star által meghatározott szabvány. Az új akkutechnológia felügyeli a töltési üzemmódokat is, és abban a pillanatban megszakítja a töltést, mihelyt feltöltődött az akkumulátor. Tehát egy wattal sem fogyaszt többet a kelleténél.

Golubeff Róbert.Az Intel képviselője, Golubeff Róbert elmondta, hogy az Acer Timeline X sorozat a vadonatúj 2010 Intel Core processzorcsaládra épül. Az új lapka kiemelkedő teljesítményre sarkallja a gépet zene, videók, filmek lejátszása, játék, közösségi hálózatok használata közben. A Core i7 és Core i5 processzor már használják az Intel Turbo Boost technológiáját, ami automatikusan gyorsítja és a pillanatnyi terheléshez igazítja a teljesítményt. Akár gondolatolvasóként is jellemezhetők ezek az új, különösen intelligens processzorok.

Ma mutatta be Magyarországon az Acer az Aspire x745 sorozat gépeit is, amelyeknek lelke és agya szintén az ultra-gyors Intel Core i7, i5 és i3 mobil-processzor, hogy megbirkózhassanak a különösen nagy teljesítményt követelő alkalmazásokkal. (Azt talán említeni sem szükséges, hogy ebben az esetben is elsőséget élvez a takarékos áramfogyasztás, miáltal növekszik az akkumulátor üzemideje.) A 745-ös sorozat mindhárom – 35,5 cm (14”), 39,5 cm (15.6”) és 44 cm (17,3”) képátlójú – tagja nagyfelbontású Acer CineCrystal kijelzőt kapott, "miáltal élethű képeket és ragyogó látványt nyújt. A 16–9 méretaránnyal és nagy felbontásával az Aspire X745 sorozat garantálja a lélegzet-elállító látványt, vetekszik a jóval nagyobb képernyőt használó házimozikkal – hangzott el a tájékoztatón. A mindent átható hangzás egyenesen a látott cselekmény közeppontjába ülteti a gép használóját. A Dolby-optimalizált surround hangrendszer két beépített hangszóróval és az optimalizált harmadik generációs Dolby Home Theater-rel, illetve a legfinomabb HD-hangzással a legfinomabb igényeket is kielégíti. A gép tartozéka a True5.1-csatornás surround hangkimenet, illetve opcionálisan Blu-ray-lemezmeghajtó.

Miközben nagyszerű teljesítményt és lenyűgöző szórakozást biztosít felhasználójának, az Aspire x745 sorozat lépéseket tesz, hogy csökkentse a környezetre tett hatásokat. A panelek LED hátsó-megvilágítás technológiával működnek, ami egyfelől jobb képeket és olvashatóságot jelent gyenge fényviszonyok mellett, másfelől higanymentes és energiát takarít meg a hagyományos lámpákhoz képest. Az Acer PowerSmart technológia segít az áramfogyasztás csökkentésében, így megnöveli az akkumulátor üzemidejét is, hogy a számítógép használat még tovább tartson.Az Aspire 7745 jelű noteszgép tökéletesen használható asztali számítógépkét is a nagy, 17 hüvelykes kijelzőnek és két, akár 1,28 terabájt összteljesítményű merevlemezének köszönhetően. Az új Acer-gépekben nyolc gigabájt DDR3- memória segíti az összetett feladatok gyors megoldását. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az Aspire-masinák a fejlett vezeték nélküli és vezetékes technológiákat használják. A 802.11a/b/g/Draft-N Wi-Fi Certified hálózati csatlakozás támogatja az Acer SignalUp +Nplify vezeték nélküli technológiát. Alkalmas a gép videókonferencia megtartására a kitűnő minőségű Acer Crystal Eye webkameráan kés az Acer Video Conference Manager szoftvernek köszönhetően.

A mai sajtóeseményen mutatták be az új Aspire Ethos-gépeket is. A házigazda jellemezése szerint az Aspire Ethos nem más, mint «A kevesebb, több» filozófia modern megtestesítője. A munkaterület letisztult és rendezett. Nincs szükségtelen megvilágítás, nincsenek gyorsgombok. A felhasználó nem lát mást, csak a fekete és ezüst elegáns kontrasztját, valamint néhány diszkrét ikont. Tervezői a médiakonzolt egyesítették az érintőmezővel, miáltal a gép használója egy sor parancsot ér el egyetlen gomb által. A szórakozás vezérlése is merőben új koncepció szerint alakíttatott ki, miután megújult az Acer Arcade Deluxe. Egyetlen használói felületen érhető el a komplett multimédia, emellett a HD-videókat, filmeket, fényképeket, zenéket kezelése még logikusabb és egyszerűbb.

Az Aspire Ethos kimagasló példája annak, miként lehet másképp gondolkodni a technológiáról. Az Arcade Photo segítségével rendszerezhető a fényképalbum, egyetlen paranccsal kezelhetők a fényképkészítési módok (fekete-fehér, kontraszt, fényerő, vörösszem), megoszthatók a Flickr-en, a Facebookon. Az Arcade Video jól kihasználja az Intel Core processzorcsalád és az ATI Stream erejét a processszor- és memóriaigényes HD-filmek zavartalan lejátszására. Az Aspire Ethos hangrendszere elegáns, diszkrét és erős: a legújabb nemzedékű Dolby Home Theater v3, Cinematic Surround technológia, 5.1 kimenet. Említendő, hogy a kerek mélysugárzót a noteszgép alsó részébe építették be. A sajátos forma a képernyőn is megjelenik: ezüst szegélyű edge-to-edge dizájnjával olyan, mintha egy különálló elem lenne.

Címkék