Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 19. Az év 110. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739392. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

KLASSZ-tehetségek gálaműsora a pesti Trafóban

KLASSZ-tehetségek gálaműsora a pesti Trafóban
Infovilág

A koncert részvevői: a Tízek.A Hungarofest Nonprofit Kft. KLASSZ Zenei Iroda által szervezett koncertet Győri Noémi, a KLASSZ-tehetségek program egyik tavalyi díjazottja – a nemzetközileg is elismert sikeres fuvolista – vezeti fel. A gála fellépői, az idei KLASSZ-tehetségek Program támogatottjai: Fülei Balázs zongoraművész, aki 2008 novemberében New Yorkban, a Carnegie Hallban adott debütáló koncertet, s azóta számos nemzetközi versenynek volt győztese, jelenleg Tel Avivban, Emanuel Krasovsky tanítványa. A 2004 őszén alakult Nádor Vonósnégyes több hazai és nemzetközi fesztiválon is részt vett, Mali Emese 2004-ben szerezte meg zongoraművész-tanári diplomáját, majd pedig a salzburgi Mozarteumban vendéghallgatóként tanult. Állandó kamarapartnere Rohmann Ditta, aki tizenéves kora óta koncertezik Európa-szerte.

A hangversenyen fellép majd a muzsikuscsaládban született Seleljo Erzsébet szaxofonista, aki jelenleg a bécsi Konservatorium Wien-en Lars Mlekusch növendéke és Szabó Réka hegedűművész is, aki a Royal Scottish Academy of Music and Drama posztgraduális képzésének hallgatója, továbbá Somfai Gábor brácsás is, aki játszott már – többek között – Kocsis Zoltán és Fischer Ádám vezénylete alatt is, jelenleg pedig a Trinity College of Music FPS kurzusát végzi.

Az április 27-i koncerten a Liszt Ferenc Kamarazenekar (művészeti vezető: Rolla János) és Borbély László zongoraművész közreműködésével felcsendül majd Fauré, Pártos Ödön, Csajkovszkij, Schumann, Glazunov és Mozart egy-egy műve. A rendezvényre természetesen jegyet kell váltani.

A KLASSZ-tehetség Programot első alkalommal 2008-ban hirdette meg az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Hungarofest Nonprofit Kft. KLASSZ Zenei Iroda, és mára már az egyik rangos hazai klasszikus zenei támogatásként tarthatjuk számon. A pályázatokból minden évben neves szakmai kuratórium választja ki azokat a kiemelkedő tehetségű frissdiplomás zenészeket, akik a támogatás segítségével egy évet tölthetnek el valamelyik nemzetközi hírű intézményben, ahol kiváló művészektől tanulhatnak, és magas színvonalú nemzetközi versenyeken vehetnek részt. Az KLASSZ Iroda célja, hogy valóban azokat a fiatalokat támogassa, akik a nemzetközi élvonalban is megállják a helyüket, és tehetségükkel, szorgalmukkal és kitartásukkal hozzájárulnak a magyar klasszikus zenei élet hírnevének megőrzéséhez.

Címkék