Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 6. Az év 127. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739409. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Magyar világrekord: kilenc díj a VirusBuster keresőmotornak

Magyar világrekord: kilenc díj a VirusBuster keresőmotornak
Infovilág

Immár a sokadik "Virus Bulletin 100%" (VB100) teszten szerepelt jól az informatikai biztonság hazai specialistája, a VirusBuster Kft. Ez önmagában is szép eredmény, ám a mostani vizsga szó szerint világraszóló sikert hozott a cégnek. A hatvan indulóból összesen kilenc termék – közte a VirusBuster Professional 6.2.51 – a magyar vállalat keresőmotorjával ért célba.

"A vírusirtók piacán egyre kevesebb szoftvergyártó fordít energiát saját keresőmotor fejlesztésére. Maroknyi cég technológiája maradt talpon, s a többiek ezekre a készen átvett motorokra építik termékeiket. Büszkék vagyunk rá, hogy a VirusBuster technológiája is ilyen. Tucatnyi neves külföldi partner – köztük a Microsoft – vásárolta meg keresőmotorunk licencét" – mondta el Székely Dániel, a cég vezető munkatársa.

John Hawes, a Virus Bulletin tesztigazgatója a VirusBuster Professional 6.2.51-et ekként értékelte: "Végre eljutottunk annak a keresőmotornak az atyjához, amelyik [némi túlzással] mondhatni az e havi tesztben részt vevő termékek fele mögött áll. ... "Gyorsan és kis erőforrásigénnyel futott, szép eredményeket ért el a mintákon és simán megszerezte a VB100 díjat. Gratulálunk a VirusBusternek, no meg szép számú partnerének."
 
A teszten a VirusBuster programja 100 százalékosan teljesített a vadon terjedő (in the wild, ITW) vírusok ellen. Szappanos Gábor, a cég víruslaboratóriumának vezetője mondja: "Szoftverünk a processzort és a memóriát legkevésbé terhelő termékek közé tartozott. Javuló eredményt értünk el a RAP (Reactive And Proactive) tesztben is, ami azt méri, mennyire képes egy program észlelni, illetve azonosítani az új, számára addig ismeretlen vírusokat".

Címkék