Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

HP-gépekkel nevelték a sárkányokat a DreamWorks-nél

HP-gépekkel nevelték a sárkányokat a DreamWorks-nél
Infovilág

A maximális teljesítmény elérése céljából a DreamWorks rajzfilmesei a karakterektől a megvilágításig, a film minden részletét HP Z800 munkaállomásokon tervezték. A stúdió szerint a HP Z800 jóval – esetenként felével – gyorsabb elődjénél.

A DreamWorks 2001-ben bemutatott „Shrek” filmjének készítésekor 6 terabájt adatra és 5 millió renderórára volt szükség. A rajzfilmkészítést támogató technika fejlődését jól érzékelteti, hogy az „Így neveld a sárkányodat” esetében már 100 terabájt és 50 millió renderóra volt a két érték. A DreamWorks Animation a számítógéppel rajzolt (CG) animációs filmek készítéséhez használt eddigi legkiterjedtebb és legnagyobb teljesítményű renderfarmja segítségével alkotta meg a filmet. A renderfarm – azaz az animációs szekvenciák feldolgozására összehangoltan működtetett számítógépcsoport – több mint 25 ezer processzormagból állt, amiből 10 ezer mag 28 héten keresztül napi 24 órában – a film készítésén dolgozott.

Az újszerű fényhatások kidolgozását a DreamWorks Animation az ASC és BSC díjas operatőrre, Roger Deakinsre bízta. A nagy teljesítményű HP ProLiant back-end blade-szerver tömböt vezérlő HP Z800 munkaállomásokkal Deakins interaktívan, végleges képminőségben vizsgálta és tervezte meg a fényhatásokat, közösen a DreamWorks Animation VFX és CG szakembereivel.

A DreamWorks Animation csapata szorosabban és eredményesebben működhetett együtt a HP Halo Telepresence megoldások segítségével. Az „Így neveld a sárkányodat” Glendale-ben és Redwood City-ben (Kalifornia állam) dolgozó csapatai a HP Halo-n keresztül folytattak személyes virtuális megbeszéléseket. A rendszer nagy felbontású együttműködési képernyőjén, közösen dolgozták ki a filmet életre keltő részletes CG karaktereket és környezeteket.

Címkék