Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 6. Az év 127. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739409. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Autómatuzsálemek vására Essenben – Öreg kocsi nem vén kocsi

Autómatuzsálemek vására Essenben – Öreg kocsi nem vén kocsi
Infovilág

Az utolsó orosz cár is ilyennel furikázott.Ezúttal valóban, a szó szoros értelmében vett vásárról van szó: a jó száztízezer négyzetméteren kiállított járműveket nemcsak megcsodálni lehet, hanem meg is vásárolni. Ráadásul a kínálatban minden korból származó történelmi alkatrészek, valamint eredeti tartozékok és kiegészítők is szerepelnek.

A fő figyelmet azonban a különleges kiállítási darabok vonják magukra. Az olyanok például, mint a francia Delaunay-Belleville gyár káprázatos „Sedanca de Ville”-je. A békebeli világ életét visszaidéző csoda ötliteres motorja hathengeres, és a 20. század elején II. Miklós orosz cár tulajdonában állt, pontosabban gurult. A 35 lóerős luxusautomobilt a cárné is használta, mindössze 120 példány készült a kocsiból. Mai ára mintegy 285 ezer euró (ez meghaladja a 75,5 millió forintot).

A versenypályák ördöge volt.A svéd rendőrségnél is szolgált.További különlegességnek számítanak az Alfa Romeo gyár múzeuma által kínált ritkaságok, amik a motorsport száz évét idézik elénk. Köztük találjuk „Alfa Romeo P2 Gran Premio”-t 1925-ből, és az „Alfa Romeo Tipo 159”-et 1951-ből. Magtekinthető a gyár jelenlegi sportkocsija, az „Alfa Romeo 8C Spider” is; a 450 lóerős, V8-as roadsterrel a vásárterület környékén a látogatók próbautat is tehetnek. Az eleink által 1935-ben fabrikált „Volvo PV36”-ből – amiből annakidején a svéd rendőrség nagy tételben vásárolt – világszerte 25-nél kevesebb példány maradt fenn, három most Essenben látható. Egyiket nemrég egy mocsárban fedezték föl, és most restaurálják.

Látkép a magasból: a tavalyi kiállítás.A „Techno Classica” vasárnapig tart nyitva, felnőttek számára a belépő 20 euróba, 15 és 17 év közöttieknek 16, a 14 éven aluliaknak 10 euróba kerül, a felnőtt kíséretében érkező, 8 éven aluli gyermekek számára a belépés ingyenes.

Címkék