Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 21. Az év 142. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739424. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kopasz férfi nem szívesen táncol?

Kopasz férfi nem szívesen táncol?
Infovilág

Kétszázötven, 35–50 év között magyar férfi megkérdezésével zajlott tavaly év végi felmérés szerint a magyar férfiak 61 százaléka jól érzi magát a bőrében. A legtöbb számára ez azt jelenti, hogy elfogadja magát olyannak, amilyen.  

A felmérést készítők arra kívántak választ találni, hogy jól érzik-e magukat a magyar férfiak egyes helyzetekben, vagy éppen „a hideg rázza őket”. A legkevésbé kedvelt helyzet a megkérdezettek szerint a munkatárs elbocsátása, ezt a válaszadók 96%-a találta kényelmetlennek. Szorosan másodikként követi ezt a szituációt az, amikor gyermekük hisztizni kezd az utcán, ettől a férfiak 85 százaléka retteg. Többsége – közel 60% – nem szívesen mond beszédet tömeg előtt, és csaknem minden második elutasítja még a gondolatát is annak, hogy nyilvános helyen táncoljon. Ez a két szituáció vetekszik az ejtőernyőzéssel, amit a válaszadók kétharmada értékelt kényelmetlen helyzetnek.

A testmozgás és higiénia területén a megkérdezett férfiak alapvetően jól érzik magukat különböző helyzetekben; 88 százaléknak nem okoz gondot, hogy közös fürdőszobát használjon partnerével és 78% gond nélkül vásárol tampont a párjának. A férfiak 72%-a kényelmesen érzi magát fürdőnadrágban és kétharmada szívesen jár kondizni.

Kevés olyan helyzet létezik, amit a megkérdezett magyar férfiak egyértelműen elutasítottak, azaz nem érezték magukat jól benne. Szívesen elkerülik viszont a fogorvost (68% fél), és 73 százalék szerint a kopaszodás nagymértékben csökkenti komfortérzetet.

Címkék