Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Spanyol Lovasiskola, Bécs: gyengélkednek a derék lipicaiak

Spanyol Lovasiskola, Bécs: gyengélkednek a derék lipicaiak
Infovilág
Jelenleg „kórházként” működik a bécsi Hofburghoz, az egykori császári palotához tartozó Spanyol Lovasiskola istállója, ugyanis az ott tartott pompás lipicai lovak megfáztak. A légúti megbetegedést egy fertőzés okozza, aminek következtében múlt hét óta már 30 ló gyengélkedik. A jövő heti bemutatókat már most lemondták. A legközelebbi bemutató április 2-án lesz. Addig is a lovasiskola vezetői remélik, hogy ezt az időpontot tartani tudják – közölte az udvari lovasiskola sajtóreferense. A bemutató időpontjáról a jövő hét első felében, az állatorvosi vélemény után döntenek. Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a lovak javulnak a kezelés hatására.

A megfázott lovak egy része az udvari lovasiskola szerint már jól van, illetve nemsokára teljesen felépül. Ennek ellenére ezeket az állatokat nem lehet a betegségből való kilábalásuk után azonnal szerepeltetni, mivel a gyógyulás után kímélő edzésen kell még részt venniük, hogy újra szerepelhessenek. A lipicaiak szokásos reggeli sétáját továbbra is megtartják. A lemondott előadásokra megvásárolt jegyek árát visszafizetik illetve kérésre más dátumra jegyzik elő.

A bécsi Spanyol Udvari Lovasiskola a világ legrégebbi és egyetlen lovasiskolája, ahol a klasszikus lovasművészetet folyamatosan ápolják. A 1572-ben alapított lovasikolában magas szintű „lovastáncra” idomítják a lipicai méneket. A lipicai ló megnevezés a szlovéniai Lipica településsel hozható kapcsolatba, ahol Habsburg Károly főherceg 1580-ban ménest alapított. A bécsi lovasiskola 1729–35 között épült barokk stílusban Johann Bernhard Fischer von Erlach tervei alapján. A lovasbemutatókat és tréningeket ebben a pompás épületben tartják.

Címkék