Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 27. Az év 118. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739400. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

EuroSkills, 2010 – hálózati informatikai csapatverseny

EuroSkills, 2010 – hálózati informatikai csapatverseny
Infovilág

A „szakmák Európa-bajnokságának” is tekinthető EuroSkills verseny hazai győztesei, a debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola végzett hallgatói – Kaplonyi Dávid, Horváth Tibor, Szabó Gábor és Hajdú László – képviselik Magyarországot az „Office ICT Team” kategóriában a lisszaboni nemzetközi döntőn.

Az EuroSkills Európa legnagyobb szakmai versenye. A 2010-i döntőt december 9–11. között rendezik a portugál fővárosban, ahova 31 ország több mint 500 versenyzőjét várják. A magyar versenyzők jó eséllyel indulnak, hiszen az első, 2008-i nemzetközi bajnokságon hazánk csapata a negyedik helyen végzett.

A HTTP Alapítvány által szervezett hazai válogató versenyre most is mintegyl száz, négyfős csapat jelentkezett – főként olyan középiskolákból, főiskolákról vagy egyetemekről, melyek tagjai a Cisco Hálózati Akadémiai és/vagy a Microsoft IT Akadémiai non-profit oktatási programnak.A két fordulóból álló verseny első körében a csapatok online feladatokat – teszteket, szimulált hálózati feladatokat – kaptak. A március 19–20-án megrendezett kétnapos döntőbe jutott hat legjobb csapatnak már egy cég mindennapi működésében felvetődő, valós informatikai problémákat kellett megoldaniuk. Közöttük egy közepes irodai hálózat tervezése is feladat volt, benne a hálózat kábelezése; Cisco hálózati eszközök üzembe helyezése és konfigurálása; Microsoft Windows 2008 szerver és Windows 7 munkaállomások telepítése és konfigurálása; projektvezetési és monitoringozási feladat az IT Services Hungary outsourcing tapasztalatára alapozva, valamint tartalomkezelő rendszerek használata.

A versenyzők amellett, hogy egyes faladatok megoldása közben megismerkedhettek napjaink csúcstechnológiájú kommunikációs eszközével, a Cisco Telepresence virtuális tárgyalóval,  értékes nyereményekkel térhettek haza. A hazai győztesek - nyolc hónapos felkészülés után - Magyarországot képviselve megmérkőzhetnek Európa legjobbjaival Lisszabonban.A verseny kiemelt támogatói a Cisco, a Microsoft és az IT Services Hungary, szakmai együttműködők a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet, illetve a Modern Iskola.

Címkék