Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

LicencePro – szoftvergazdálkodás okosan, takarékosan

LicencePro – szoftvergazdálkodás okosan, takarékosan
Infovilág

A hazai használtszoftver-piac egyedüli szereplőjeként tavaly megjelent Preo Hungary tevékenységi körét a továbbiakban a Licence Professional Kft. (LicencePro) néven működő vállalat látja el. Az új cég teljes mértékben magyar tulajdonú; kibővített struktúrájával az eddiginél hatékonyabb, a piaci igényeket még jobban lefedő szolgáltatásválasztékot kínál. Nemcsak a szoftverek adás-vételével foglalkozik, hanem alternatív licenceléssel is. A LicencePro olyan többlet tevékenységeket kínál, amelyben az állapotfelmérés, a tanácsadás, az új licencstruktúra tervezése és „karbantartása” is szerepet kap, és ezek révén az ügyfél számára „végponttól végpontig” szolgáltatás valósul meg.

A vállalkozás főprofilja a „balance licence management”, ami Arató E. Árpád, a cég ügyvezető igazgatója és tulajdonosa szerint azt jelenti, hogy a költség és hatékonyság optimalizálása végett egyensúlyt teremtenek az ügyfél licencekre alapozott működésében: annyit használjon, amennyire ténylegesen szüksége van, se többet, se kevesebbet.

A LicencePro szakmai partnerhálózatot épített ki a teljes körű szoftver-menedzsment szolgáltatáshoz, amiben együttműködik a többi között a hamburgi központú Preo Software AG-vel, hardver-remarketing területen pl. az ergoTrade-del, szoftverlicensz-tanácsadóként pl. az IPR-Insights-szal, valamint IT-forráskihelyező cégekkel, IT-kiskereskedőkkel. Német- és Olaszországban, Ausztriában, Svájcban pedig szakmai kapcsolatokat alakított ki. Arató szerint a cég szolgáltatás-kínálata „egy közös polchoz hasonlít: sokan sokféle könyvet rakunk fel rá, és ahhoz nyúlunk, amire éppen szükség van”.

A használtszoftver-kereskedelem Európában már több mint 10 éve létezik, és jelenleg az egyik legdinamikusabban növekvő ágazat. Hazánkban ez az iparág tavaly jelent meg azzal a céllal, hogy az eddigi szemléletet átformálja, hiszen a cégek nagy része (másodlagos szoftverpiac hiányában) nem is gondolkodott a legális használt licenc adás-vételében. A LicencePro eddigi 10 millió forintos hazai célpiaca a szélesebb szolgáltatási portfoliónak köszönhetően 100 milliósra növekedett. A cég elsősorban az Adobe, a Citric, a Microsoft, a Novell és az SAP licenceinek adás-vételével és az ahhoz kapcsolódó tanácsadással foglalkozik.

Címkék