Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 3. Az év 124. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739406. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megalakult a Kutatási és Tudománypolitikai Tanács

Megalakult a Kutatási és Tudománypolitikai Tanács
Infovilág

A kutatás, fejlesztés és innováció a válságot követő gazdasági fellendülés meghatározó eszköze. Ezért miniszterelnöki vezetéssel olyan kormányzati testület jött létre, amelyik képes a tudományos kutatással és a technológiai fejlesztéssel összefüggő tevékenységek hatékony összehangolására.

Alakuló ülésén a KTT elfogadta ügyrendjét és 2010. évi első féléves munkatervét, továbbá megtárgyalta a Kormány középtávú tudomány-, technológia- és innováció-politikai (TTI) stratégiájának megvalósításáról szóló előterjesztést is. A tanács munkáját a jövőben két munkacsoport segíti. A forráskoordinációs munkacsoport a terület rendelkezésére álló hazai és uniós költségvetési források összehangolt felhasználását koordinálja; az EU elnökségi munkacsoport a magyar uniós elnökség K+F prioritásait és programjait készíti elő.

A tanács elnöke Bajnai Gordon miniszterelnök, alelnöke Csopaki Gyula, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal elnöke. Tagjai: Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, Hiller István oktatási és kulturális miniszter, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Szabó Gábor a Magyar Rektori Konferencia elnöke, Szabó Gábor a Magyar Innovációs Szövetség elnöke, valamint a hazai tudományos és üzleti élet négy jeles személyisége: Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója; Lepsényi István, a Knorr-Bremse Fékrendszer Kft. vezérigazgatója; Somlyódy László, a Budapesti Műszaki Egyetem tanára, valamint Ürge László, a ThalesNano Zrt.vezérigazgatója.

Címkék