Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 20. Az év 111. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739393. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tízenéves kalózokat vettek őrizetbe a lengyel hatóságok

Tízenéves kalózokat vettek őrizetbe a lengyel hatóságok
Infovilág

A TorrentFreak beszámolója szerint egy-egy 21, 17 és 16 éves fiatalt vettek őrizetbe a napokban a lengyel hatóságok szerzői jogi jogsértések gyanújával. A három fiatal a Filmowisko lengyel internetes fórumot üzemeltette, aminek használói linkeket osztottak meg egymással. A linkek a Rapidshere és más hasonló fájlcserélő oldalakról illegálisan letölthető filmekre, tévéműsorokra, zenei és más médiafájlokra mutattak. A fórumot mintegy 30 ezer internetező használta.

A rendőrség a helyi jogvédő szervezet, a Foundation for the Protection of Audiovisual Creativity (FOTA) munkatársaival közreműködve vette őrizetbe a fiatalokat. Az akcióban jogsértő médiafájlokat tartalmazó hat számítógépet, továbbá 150 dvd-t és cd-t is lefoglaltak. A begyűjtött bizonyítékokat egyelőre vizsgálják; szakértők határozzák meg a jogtulajdonosoknak okozott károk mértékét.

A három gyanúsított közül a két idősebbet már szabadlábra helyezték, ellenük akár öt év börtönbüntetéssel is sújtható szerzői jogi jogsértés gyanújával eljárást kezdeményeznek. A 16 éves fiatallal szemben a családjogi bíróság jár majd el.

Címkék