Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Itt a Windows Phone 7 Series – telefonban karácsonyra

Itt a Windows Phone 7 Series – telefonban karácsonyra
Infovilág

A Microsoft a Windows Phone 7 Series-szel elsőként hozza el az Xbox LIVE játékainak hangulatát és a Zune zene- és videólejátszásának élményét egy mobiltelefonra. A cég partnerei már megkezdték az új telefonok elkészítését, a vásárlók számára az első darabok várhatóan az idei karácsonyi szezonban lesznek elérhetők.

A Windows Phone 7 Series esetében az intelligens tervezés alapja egy új, holisztikus – azaz a teljességre, nem pedig a részletekben való elveszésre törekvő – rendszer, ami a telefon egészére hatással van a vizuálisan megragadó megjelenéstől a funkciókon át a hardverek integrációjáig. A Start képernyőn például folyamatosan frissített “élő mozaik” hívja fel a figyelmet más felhasználók valósidejű tartalmaira. Ez azt jelenti, hogy ha valaki létrehoz egy mozaikot valamelyik ismerőse számára, akkor azonnal láthatja az illető legfrissebb képeit vagy bejegyzéseit, elég, ha rápillant a Start képernyőre.

Minden Windows Phone 7 Series telefont ellátják a “Bing” gombbal, ami közvetlen hozzáférést kínál a keresési funkcióhoz. A Bing egy különleges verziója segítségével a használó a kérdés típusától függően a valószínűsíthető szándékának leginkább megfelelő találatokat kapja.

A Windows Phone 7 Series az integrált élmények egyedülálló kombinációját nyújtja a Windows Phone központjai segítségével. E központok egy helyre gyűjtik össze az internetről, az alkalmazásokból és a szolgáltatásokból a rájuk vonatkozó tartalmakat, így könnyítve meg a használó dolgát. A Windows Phone 7 Series hat speciális központtal rendelkezik:

• Emberek: a központ egy helyre gyűjti össze a használókkal kapcsolatos információkat, például a közösségi portálokra írt bejegyzéseiket vagy oda feltöltött fotóikat. Emellett segít a Facebook- és Windows Live státuszok egyidejű frissítésében.
• Képek: egy lépésre egyszerűsíti a fotók és a videók megosztását közösségi oldalakon. Egy helyre gyűjti össze a használónak az interneten vagy számítógépen található ilyen jellegű tartalmait, így a teljes gyűjtemény egy helyen tekinthető meg.
• Játékok: a központban Xbox LIVE játékok és Spotlight feed is található, valamint megtekinthető a játékos avatárja, “Achievement”-jei és profilja. Az Xbox LIVE így nemcsak Xbox 360-on kapcsolja össze a világ több mint 23 millió aktív használóját és hozza létre a barátok, játékok és szórakozás egyedülálló közösségét, hanem Windows Phone 7 Series telefonokon is.
• Zene + Videó: a központ a Zune legjobb tulajdonságait örökölte meg: a PC-s tartalmakat, az online zeneszolgáltatást, valamint a beépített FM-rádiót. A PC-ken elérhető Zune Social segítségével a használók közösségi élménnyé varázsolhatják a zenehallgatást vagy a videózást is, hiszen megoszthatják tapasztalataikat a hozzájuk hasonló zenerajongókkal. A tartalmak lejátszása egyszerű és könnyen irányítható, így nem nehéz belefeledkezni a zenehallgatásba.
• Piactér: a központ segítségével könnyedén megtalálhatók és beszerezhetők a különféle alkalmazások és játékok.
• Iroda: az Office, a OneNote és a Sharepoint Workspace alkalmazások segítségével a használók megtekinthetik, szerkeszthetik és megoszthatják dokumentumaikat, az Outlook Mobile-lal pedig útközben is munkaképesek és produktívak maradhatnak.

A Dell, a Garmin-Asus, a HTC, a HP, az LG, a Samsung, a Sony Ericsson, a Toshiba, a Qualcomm, a Vodafone, az AT&T, a Deutsche Telekom,  az Orange, az SFR, a Sprint, a Telecom Italia, a Telefónica, a Telstra, a T-Mobile USA vagy a Verizon Wireless – szerte a világon elkötelezte magát arra, hogy beépíti a Windows Phone 7 Series-t a terméktervükbe, így az első telefonok már a karácsonyi idényben megvásárolhatók. A Windows Phone 7 Series készülékek és a mögöttes szolgáltatások magyarországi elérhetőségéről a Microsoft idejében tájékoztatja az érdeklődőket.

Címkék