Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 5. Az év 126. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739408. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Fonogram: Hobo életműdíjat kapott

Fonogram: Hobo életműdíjat kapott
Infovilág

A díjkiosztó gálát Novodomszky Éva és Gundel Takács Gábor, a televízió műsorvezetői „vezényelték le”. Becsületesen felsorolták a zenei kategóriák külföldi díjazottjait is, bár átadni nem tudták őket, hiszen a szupersztárok – a Green Day, David Guetta, a Muse, Lady Gaga és a Rammstein – a múlt évekhez hasonlóan nem képviseltették magukat a magyar zenei gálán.
       
A közönség természetesen amúgy is a magyar előadók díjaira volt kíváncsi.  A hazai élvonalból jutott a trófeából mások között a Back II Black (klasszikus pop-rock) és a Turbo zenekarnak, (modern pop-rock), Jamie Winchesternek (alternatív album), Bársony Bálintnak és a Juhász Attila Jazz Quartetnek (dzsessz), Szalóki Áginak (gyermeklemez), Szirtes Edina Mókusnak (világzene) és Bangó Margitnak (szórakoztató zene). Az év daláért a Quimby zenekart jutalmazták,
         
Hobo a négy évtizedes szerteágazó munkásságáért életműdíjat vehetett át (jelölt volt új lemeze is). Sipeki Zoltán gitáros, aki élvonalbeli zenészek sokaságával koncertezik már évek óta, a legjobb kísérőzenésznek járó elismerést vehette át, s díjjal ismerték el Solti János dobos érdemeit is, aki közreműködésével több évtizeden át segítette a hazai rockzenét. Mindkettőjüket most először jutalmazták díjjal, mint ahogy először kaptak díjat a klasszikus és kortárs klasszikus lemezek is.  
       
A nyertesek teljes, hivatalos listáját a Fonogram-oldalon lehet böngészni – várhatóan már csütörtöktől. A díjátadók között is voltak jeles személyiségek: Vukán György, Kocsis Zoltán, Lévai Szilveszter, Gryllus Dániel, Halmos Béla, Keresztes Ildikó, Póka Egon, Geszti Péter is „kézbesíthetett egy-egy trófeát.
          
Az estén szerepelt Auth Csilla, Harcsa Veronika, a Turbo zenekar, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán, a Holdviola együttes, Rúzsa Magdi. A díjkiosztó végén az életműdíjas Hobo Rúzsa Magdival és Solti Jánossal együtt lépett a színpadra.

Címkék