Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Canon-kínálat: fényképezés, nyomtatás, beolvasás, számolás céljára

Canon-kínálat: fényképezés, nyomtatás, beolvasás, számolás céljára
Infovilág

A fényképezőgép-termékcsaládról: az IXUS ("lánykori nevén": Digital IXUS csoport) -szérián belül megjelent az IXUS 210, IXUS 130 (eddig a legvékonyabb IXUS, legvastagabb pontján is mindössze 17,8 mm) és IXUS 105 (kezdőknek szánják, annak ellenére, hogy nagyon sokat tud, ugyanakkor a legolcsóbbnak ígéri a gyártó), valamint a nagy testvér a PowerShot SX210IS. A kis IXUS 210 jellemzői: 14,1 megapixeles képfelbnontás, 5×-ös zoom és teljes érintésvezérlés; a nagyméretű, nagy felbontású (8,8 cm átlójú PureColor II Touch) ujjal navigálható LCD-érintőképernyő; 24 mm-es ultranagy-látószögű, eredeti Canon objektív, intelligens Auto Focus- és vaku-technologia. Csoportjának vezető darabja. Az izmosabb Poweshot 210IS ugyancsak nagylátószögű, 14-szeres zoomra alkalmas, eredeti Canon-objektívvel kapható; képfelbontása ennek is 14,1 megapixel, képfeldolgozása pedig DIGIC 4 technológiájú. Segítségével nem pusztán állóképek, hanem kitűnő minőségű 720p HD videó is készíthető, ráadásul sztereó hanggal. Fejlett optikai képstabilizátora (IS) precízen kiegyenlíti a fényképezőgép rázkódásából adódó bemozdulásokat, éles képeket eredményezve minden fókusztáv mellett, sőt, kevés fény esetén is. Új, 7,6 cm (3,0”) képátlójú, széles PureColor II G LCD képernyője 230 000 képpontjával a képeket tűélesen jeleníti meg. A PureColor II G LCD-t edzett üvegréteggel látták el, ettől erősebb, vékony felépítése jobb kontrasztot és láthatóságot eredményez felvételkor és lejátszáskor is. Emellett kompatibilis a 2 terabájt (!) kapacitású SDHC és az SDXC memóriakártyákkal.

A 2010. év első nagy EOS-meglepetése az EOS 550D modell (a képen), köztes darab lett. Az EOS 500 és EOS 50 közti vékony határvonalon egyensúlyoz: a félprofesszionális DSLR (tükörreflexes)-gépekben megtalálható technológiákat és funkciókat építettek a vásárlók által kedvelt kompakt, könnyű házba. Új fejlesztésű, 18 megapixeles (MP) APS-C CMOS képérzékelővel dolgozik, a Canon fejlett DIGIC 4 képfeldolgozójával és a Full HD videófelvételi lehetőséggel méltó a széria többi tagjához. Fejlett DIGIC 4 képfeldolgozója és a 18 megapixeles képérzékelő a 100– 6400 közötti (12 800-ra bővíthető) szabvány ISO-értékekkel működik. Tizennégy bites képfeldolgozása az eddiginél egyenletesebb színárnyalatokat és természetes színeket eredményez. A gyorsan és szuperpontosan beálló élességet az EOS 550D 9-pontos AF-rendszerrel éri el, középen egy különösen érzékeny keresztponttal az f/2,8 vagy fényerősebb objektívekhez. Az EOS 550D a gyors, folyamatos felvételeket 3,7 képkocka/másodperc sebességgel készíti. Ezekkel a funkciókkal a használó jobban ellenőrzése alatt tarthatja a képeket, a másodperc tört része alatt rögzítheti a fontos pillanatot egyszerűen és pontosan.

Ahogy a gépeket bemutató szakember, Látó Péter fogalmazott: „A Canon a fejlett és professzionális DSLR-gépeiben alkalmazott új technológiákat hagyományosan alsóbb kategóriás modelljeibe is beépíti, ha ennek értelmét és hasznát látja.” Az EOS-sorozatban újdonság az automatikus ISO felső korlátjának beállítási lehetősége, miáltal a használó vezérelheti a képeken megjelenő zaj felső szintjét. A legolcsóbb EOS-gépek között most először állítható be az expozíció-kompenzálás plusz vagy mínusz öt fokozatra, valamint az expozíció-sorozat két fokozatra. Így ugyanabból a felvételből több verzió is készülhet különböző expozícióval, és jól exponált lesz a kép mostoha megvilágítási körülmények esetén is. Ez a gép olyan technológiát ad hasznájának a kezébe, amit mostanáig csakis a professzionális gépekben használtak. Pusztán az egyéni kreatívitás szabhat határt fotós énünknek.Nyomtató-újdonságokkal is ismerkedhettek a sajtóbemutató részvevői. Íme: PIXMA IP2700 jelzetű tintasugaras és az MX870, MX350 és MX340 jelű multifunkciós eszközökkel. Jellemző rájuk, hogy a Canon FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) technológiáját alkalmazzák, ami szemcsét nem ismerő nyomtatást eredményez akár 4800×1200 dpi felbontás mellett, 2 pikoliter cseppméret használatával. A «minden az egyben» gépek esetén érdemes megemlíteni, hogy nőtt a nyomtatási és másolási sebességük, emellett van beépített automatikus dokumentumadagolójuk is. Mindhárom modellben van WiFi-csatlakozási lehetőség, így több számítógépről hozzáférhetők, azaz vezeték nélküli nyomtatásra alkalmasak. Fotonyomtatáskor a PIXMA MX870 ISO ESAT sebessége 9,4/6,1 kép/perc fekete-fehérben/színesben egyaránt, a PIXMA MX350 és PIXMA MX340 hasonló értéke 8,4/4,8 kép/perc.

Látó Péter.Fejlett gyorsindítási funckiójuknak köszönhetően már bekapcsolástól fogva üzemkészek. Mindegyik modellnek új és továbbfejlesztett kezelőfelülete van. A kezelőpanelen világos elrendezésben láthatók az egyes funkciók balról-jobbra, így egyszerűen, csoportosítva hozzáférhetők; az MX870 és MX350 modellt 6,2 cm átlójú TFT-kijelzővel gyártják. Emellett hasznos opció a kompact PDF-be való beolvasási képesség( akár 90%-kal is csökkenthető a fájlméret ily módon). Az MX870 az automatikus kétoldalas nyomtatást alapfelszerelésben, a másik kettő manuálisan tartalmazza.Kis- és közepes vállalkozások, nagyvállalati munkacsoportok számára fejlesztették ki az i-SENSYS család LBP6300dn, LBP6650dn, MF5840dn, MF5880dn jelű tagjait. Az első kettő a nagy nyomtatásigényű kkv-knak ideális megoldás. A Canon Advanced Printing Technology (CAPT) technológiát használják, együttműködnek a Canon UFRII, PCL5e/6 és kiegészítésként a PostScript szabványokkal. A beépített hálózati csatlakozóval a készülékek egyszerűen megoszthatók több, a hálózatra csatlakozó felhasználó között, a távvezérlés funkcióval pedig egyszerű a kezelésük és figyelésük. A SENSYS MF5840dn MF5880dn hálózati használatra kész fekete-fehér többfunkciós berendezések főként munkacsoport-felhasználású munkamenetre ideálisak: a használóik megoszthatják őket nyomtatás, beolvasás és másolás céljára; az i-SENSYS MF5880dn a ezen kívül faxolásra is alkalmasak. Mindkét modell kisméretű, karcsú, automatikus kétoldalas másolási és beolvasási funkcióval, 50 lap befogadására alkalmas kétoldalas dokumentumadagolóval (ADF), amivel a használó időt takaríthat meg és növelheti a termelékenységet. Szintén képesek létrehozni és kezelni a compact PDF fájlokat. Emellett együttműködnek a PCL5e/6 rendszerrel is, plusz felhasználói és részlegazonosítással növelhető biztonságuk.
 
Külön szóltak a Canon szakemberei a PC-d440-ről: ideális olyan kisvállalkozások számára, ahol gyakran másolnak és ritkábban olvasnak be vagy nyomtatnak ki dokumentumokat, mivel gyorsan üzemkész állapotba áll alvó módból, minden-az-egyben tonerkazettával rendelkezik (gazdaságos, takarékos), emellett az eddigieknél gyorsabb a másolási és a nyomtatási sebessége. A többoldalas dokumentumokat 20 oldal/perc alatt másolja, beépített duplex egységgel rendelkezik. Az első másolatot (FCOT) legfeljebb nyolc másodperc alatt készítik el, az i SENSYS LBP6300dn és i SENSYS LBP6650dn pedig még gyorsabban: legfeljebb hat másodperc alatt. Az összes modell megfelel az Energy Star tanúsítvány követelményeinek. Papírkapacitásuk 800 lap, ami tovább növelhető az opcionális papírtárolókkal.

Szó esett még a cég két, felső kategóriás projektoráról, a XEED SX7 Mark II (fényereje 4000 lumen, nagy, SXGA+ felbontással és 1000:1 kontrasztaránnyal. Új ‘Fotó’ módja képes kompenzálni a terem belső megvilágítását és tónusát. A XEED SX7 Mark II Medical vetítőt nevéből adódóan egészségügyi használatra szánja a gyártó. A DICOM szimulációs módban 21, előre programozott beállítás közül választva optimalizálhatja a gép használója a szürkeskála visszaadását a helyiség megvilágításához alkalmazkodva, kiemelve a digitális röntgenképek finom részleteit, így kiegészítve bármely PACS – Picture Archiving and Communication System - digitális képtároló és képtovábbító) rendszert ). Mindennek elsősorban az orvostudományban fontos a szerepe: optimalizálják a fotók és röntgenfelvételek vetítését, javított szín-, illetve szürkeskála-visszaadással. Passzív háromdimenziós képalkotási megoldás, színkalibrálás és az AcuScreenPRO-rendszer gazdagítja ezeket a gépeket.


Bemutatták még az LV-7280-as, az ismertető szerint különösen olcsó, XGA-felbontású projektor, 2200 lumen fényerővel. Az oktatásban és az irodai munkában egyaránt megállja a helyét. A sorozat tagjai emellett készenléti módban kevesebb, mint 0,7 watt-tal is beérik.

Bővült ez évre a Canon számológép-választéka is: a kis és otthoni irodai célra szánt X-MARK-I-Print  (a legkisebb nyomtatásra képes ilyen eszköz, emellett teljesen újrahasznosított anyagokból készült, a működésmódja pedig energiatakarékos. Kettős tápellátású (akku és napelem), az adatvesztést megakadályozandó. A funkcionális és tudományos számológép széria három újdonsága a F-718SGA (antibakteriális bevonat, nagyméretű, pontmátrix LCD-kijelző), a LS-10TEG jelű, 10 számjegyes, LCD-kijelzős kézi számológép és a LS-80TEG teljesen funkcionális asztali mini számológép.

Címkék