Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Polifilmklub az Aranytízben

Polifilmklub az Aranytízben
Infovilág

Miközben a hivatásos filmesek évi seregszemléjükre készülnek, a Polifilm köré szerveződött független filmesek ma havi klubdélutánjukra jöttek össze Merza Gábor vezetésével.


Pár hónapja nemzetközi filmes műhelyfoglalkozás zajlott, a fiatalok arról készítettek kísérleti filmetűdöket, hogyan látják ők Budapestet? Most a magyar, lengyel, finn és szlovák amatőr alkotók akkor készült munkáiból vetítettek néhányat. A program másik témája Márton Zsolt és Merza Gábor Gyalu című közös filmje. Bár két–három éve készült, de a vágásával, összeállításával nem elégedettek az alkotók, így a többiekkel kívánták megbeszélni: ki mit lát jónak, vagy rossznak, mit változtatna rajta? Végül egy népszerű kocsma bezárás előtti törzsvendég-búcsúestjéről vetítettek kisfilmet. Nos, általában ilyen elfoglaltságot számukra a klubdélután.

A rendezvény végén Merza Gábor igazgatót arra kértem: beszéljen iskolájukról és a társaságukról.
A Polifilm Film és Média Iskola 14 éve működő, OKJ-s képzést nyújtó vállalkozás, ahová bárki beiratkozhat, alapszinten tanulhat kamerát kezelni, világítani, hanggal dolgozni, vágni, rendezni, magyarán a filmes-tévés alapismeretekbe kóstolhat bele. Hogy aztán miként boldogul a szerzett tudással, az a saját dolga, de az igazgató szerint főleg tévés berkekben sok tanítványuk tudott elhelyezkedni. A tanítás mindig pénteken van, itt, az Aranytízben. Az iskolán túl ők szervezik az Országos Diákfilm-szemléket, és az Ilyenek vagyunk Fesztivált, a hátrányos helyzetű alkotók seregszemléjét.

A filmklub nyílt és ingyenes, akit érdekel, bármikor bekapcsolódhat. Ezek műsorán magyarországi és nemzetközi független filmalkotók eddig még nem látott műveit láthatják az érdeklődők. További Polifilmklub-időpontok az első félévben: február 26., március 26., április 30.; május 28. (amikor a hátrányos helyzetű filmalkotók seregszemléje, az Ilyenek vagyunk Fesztivál zajlik). A témával kapcsolatban bővebb információkkal a www.polifilm,hu és a www.aranytiz.hu/index.php?oldal=045 internetes oldalak szolgálnak.

Címkék