Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tiszta ivóvizet Haitinak – egy multicég segélyprogramja

Tiszta ivóvizet Haitinak – egy multicég segélyprogramja
Infovilág

Megtörtént a csoda: a szennyezett víz ihatóvá vált.Dr. Greg Allgood## afrikai kisgyerekkel.A P&G mindig is a szívén viselte az ínségben szenvedők sorsát (Az Infovilág tavaly nyáron tudósított róla.) A Haitinak szánt segélyszállítmány elosztásában egy sor szervezet, mások mellett az AmeriCares, a CARE, a Global Medic, a PSI, a Pure Compassion Ministries, a Samaritan’s Purse and World Vision működik közre. A Föld több mint 80 országában jelenlévő világcég azt a jelzést kapta ezektől a partnereitől, hogy katasztrófa-elhárító tevékenységük részeként a PUR szétosztása sikeresen meg is kezdődött. Humanitárius csoportok kérésére Haitiba utazott dr. Greg Allgood, a P&G biztonságos ivóvizet a gyermekeknek program (CSDWP) igazgatója, hogy segítő közreműködőket tanítson be a PUR használatára.

A víztisztító-csomagok bevetésének segítésére, valamint a természeti katasztrófa okozta károk általános enyhítésére a P&G Alapítvány és a Biztonságos Ivóvizet a Gyermekeknek Alapítvány (CSDWF) összesen 400 ezer dollár készpénzsegélyt osztott szét a segélyszervezetek közt.

Haiti kislányok vizet hordanak a földrengés sújtotta vidékre.A cég fölhívására saját alkalmazottai és nyugdíjasai ugyancsak megmozdultak: a P&G Haiti Segélyalapítvány számlájára mintegy 250 ezer dollárt fizettek be, így a nagy nemzetközi vállalat eddig összesen 650 ezer dollár értékű adományt juttathatott el a karibi országnak.

A CSDW-program fő célja az ivóvízhiány csökkentése a fejlődő országokban, és ennek tavaly Magyarország is a részese lehetett. A Procter&Gamble három hónapig tartott programjának eredményeképpen tavaly november elejéig több mint 1,3 millió liter – azaz nagyjából 6,5 millió pohárnyi – tiszta, iható víz előállítására elegendő mennyiségű szer gyűlt össze a magyar vásárlók hozzájárulásával.

Címkék