Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

MTA-Q2: akadémiai kutatóközpont épül Lágymányoson

MTA-Q2: akadémiai kutatóközpont épül Lágymányoson
Infovilág

Az akadémiai intézetek egy része elavult infrastrukturális környezetben végzi munkáját. A jelenlegi lehetőségeknél jobb feltételeket kínáló, ugyanakkor hatékonyabban üzemeltethető, a piaccal együttműködő intézményekre van szükség. E céloknak eleget téve épül fel a BME területén 2012. december végéig a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 9,5 milliárd forint összköltségű természettudományi kutatóközpontja. 

A cél olyan akadémiai K+F+I-centrum létrehozása, amelyik korszerű hátteret teremt az akadémiai és a felsőoktatási meg piaci kutatásoknak egyaránt. Az „MTA-Q2” otthont ad a többi között az MTA Kémiai Kutatóközpontjának, az MTA Enzimológiai Intézetének, továbbá az MTA Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézetének.

„A magyar kutatás, fejlesztés és innováció céljából nélkülözhetetlen a Magyar Tudományos Akadémia fejlesztési törekvéseinek támogatása. Hiszen az MTA eredményei egyszerre tükröződnek a felsőoktatásban és a hazai gazdaságban” – emelte ki Varga István a gazdasági tárca vezetője az ingatlanfejlesztés és kutatási infrastruktúra-beruházás fontosságát.

Címkék