Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kemény János díjat kapott az AAM munkatársa

Kemény János díjat kapott az AAM munkatársa
Infovilág

Mann Zoltán Ádám.Mann Zoltán Ádám műszaki informatikus diplomát szerzett a BME-n és matematikus diplomát az ELTE-n, majd 2005-ben megvédte PhD-disszertációját. Mindeközben részt vett számos hazai és nemzetközi informatikai kutatási-fejlesztési munkában, két félévet a Karlsruhei Egyetemen tanult (informatikai diplomamunkáját is ott készítette) és gyakornokként dolgozott a Siemens két, németországi részlegénél. Három éven keresztül (2004-től) a müncheni sd&m (Software Design & Management) munkatársa, először szenior szoftverfejlesztőként, majd vezető IT-tanácsadóként, ahol a legfőbb ügyfele a BMW volt.

Tavalyelőtt tért vissza Magyarországra. Egyetemi oktatóként és informatikai tanácsadóként dolgozik. A BME Számítástudományi és Információelméleti Tanszék munkatársa, kutatási területe a számítási bonyolultság és a mérnöki optimalizálási problémák algoritmikus kezelése. Kutatási eredményeit számos nemzetközi folyóirat- és konferenciapublikáció dokumentálja. Ugyancsak 2007-ben csatlakozott az AAM csapatához, ahol vezető tanácsadóként a vállalat rendszerbeveztési kompetenciájának elmélyítéséért, kiterjesztéséért felel.
 
Kemény János.A BASIC nyelv egyik kifejlesztőjéről, az időosztásos rendszerek úttörőjéről elnevezett Kemény János (a képen) díjat 2000-ben alapította meg a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság. Az elismerés 35 évesnél fiatalabb kutatóknak adományozható szakmai alkotó- és publikációs tevékenységük alapján. A díjat évente egyszer, legfeljebb három személynek lehet odaítélni.

Címkék