Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 6. Az év 127. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739409. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hamis tárgyak kiállítása – hamis ígéretek, valódi veszélyek

Hamis tárgyak kiállítása – hamis ígéretek, valódi veszélyek
Infovilág

Programját tekintve a kiállítás egy lakás elrendezését követve mutatja be, hogy a mindennapokban hol, milyen hamis tárgyakkal kerülhetnek kapcsolatba a polgárok. A lakás helyiségein, így a nappalin, gyermek-, hálószobán, konyhán és fürdőszobán végigkalauzolva a látogatókat, információs molinókkal és hamis tárgyakkal illusztrálja a hamis árucikkek megvásárlásával járó kockázatokat és veszélyeket.

A kiállítóhelyek megtekintése mellett interaktív feladatok is várják az érdeklődőket. Lehetőség nyílik majd a VPOP munkatársaihoz hasonlóan „csőgörénnyel" felfedni csomagok rejtett tartalmát, a hamisítási totó kitöltésével pedig apróságokat is nyerhetnek. Mindezek mellett a vám- és pénzügyőrök a kiállítás ideje alatt naponta több alkalommal (hétköznap délután négytől, hétvégén 11, 14 és 16 órától, illetve igény szerint és csoportoknak előzetes bejelentkezés alapján) videókkal illusztrált tájékoztató előadásokat is tartanak a hamisítás és a hamisítás elleni küzdelem magyar és nemzetközi helyzetéről.

A hamis gyerekjátékokat, kozmetikumokat, elektronikai eszközöket, ruhákat, szoftvereket is bemutató, ingyen megtekinthető kiállítás helyszíne: a Magyar Szabadalmi Hivatal földszinti konferenciaterme, Budapest, V., Garibaldi utca 2. Bejelentkezés csoportok számára a hent@hpo.hu e-mail címen, illetve a 06 1 474 55 59 telefonszámon.

Címkék