Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hackerverseny: 24 óra tétje egymillió forint

Hackerverseny: 24 óra tétje egymillió forint
Infovilág

A verseny célja, hogy a hallgatókat megismertesse az IT-biztonság olyan kihívásaival és technikáival, amelyekkel naponta használóként is találkozhatnak. Programozókról lévén szó, igazán az a hasznos, ha betekinthetnek a kulisszák mögé. A múlt versenyek alkalmával igen sokféle feladattal találták szembe magukat a hallgatók, kellett írniuk anonimitást biztosító segédprogramot, megtalálniuk kihasználniuk a programban az elrejtett, napjaink legnépszerűbb titkosító algoritmusával kapcsolatos számításokat végezniük és egységes biztonsági felületet készíteniük.

Az idei versenyen a csapatoknak ismét három feladatot kell majd megoldaniuk az informatikai biztonság gyakran használt területeiről. A jelentkezőknek olyan széles körben ismert algoritmusokat és kódokat kell optimalizálniuk és testre szabniuk, amelyek a biztonsági programozás mellett a hackertechnikákat is érintik. A feladatok az idén is kellően izgalmasak és életszerűek lesznek, hogy a diákok biztosan élvezzék és igazi kihívásként éljék meg a feladatokat. A kétfős csoportoknak egy teljes nap áll rendelkezésükre a feladatok megoldására. A helyszínt el lehet hagyni a 24 óra alatt és bármilyen segédeszköz használható a lényeg a végeredmény!

A nyertes csapat 1 000 000 forintot vághat zsebre, és tagjai egyhónapos próbaidőt tölthetnek a kancellar.hu Zrt.-nél, Magyarország piacvezető információbiztonsági cégénél, ami szerencsés esetben fél éves gyakornoki programot eredményezhet. A második és harmadik helyezett ezúttal pénzjutalmat nem kap, de a 30 napos próbaidőt neki is felajánlják.

Bővebb információ és regisztráció a versenyre itt.

Címkék