Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Canon imageRUNNER ADVANCE – a nyomtatóplatform színe és fonákja

Canon imageRUNNER ADVANCE – a nyomtatóplatform színe és fonákja
Infovilág

A legújabb Canon-csoda:  ImageRUNNER ADVANCE PRO.Bevezetésként Moravcsik László, a Canon Hungária Kft. ügyvezetője jelezte: bár még nem tudható a válságból való kilábalás pontos ideje, de már valamiféle átmeneti időszakban vagyunk a felemelkedés felé. A kutatási információk olyan felméréseken alapszanak, mint a Vanson Bourne és a Canon felsővezetők körében végzett páneurópai kutatása, amiben 1800 európai és magyar felsővezető vett részt; a Datamonitor és a Canon stratégiai összefoglalója „A vállalati költségfelügyelet és az üzleti folyamatok újragondolásának szükségessége” témában, valamint a Rochester Institute of Technology és a Canon kutatása a vállalati reprográfiai részlegek (CRD) működéséről. Tavaly december és az idei február között 700 CRD-létesítményvezető, illetve iparági elemző vett részt a kutatásban.

A múlt 12 hónapban a szervezetek 70%-a vezetett be szervezeti változtatásokat. A hazai vállalatok a szorosabb költség-felügyeletre (67%) a munkavállalói juttatások megváltoztatására (51%) és a szigorúbb kiadási szabályozásokra összpontosítottak. Belső folyamatok felülvizsgálata állt az előtérben 42%-nál. A munkatársak termelékenységének és hatékonyságának növelése 59%-ot mutat. A költségcsökkentést munkaerő-csökkentéssel 30% képzeli megoldani. Felvetődött még a több alkalmazott foglalkoztatása, az oktatási költségvetés növelése, az adatbiztonság növelése, a környezeti hatások csökkentése. Végső soron a radikális változtatások helyett hatékonyabbak az alacsony kockázatú, folyamatos átalakítások.

A válaszadók 54%-a szerint a legnagyobb üzleti kihívás az ügyfél-elégedettség növelése. A szervezetek jelenleg rövid- és középtávú célokra koncentrálnak. Minden másodiknál a munkaerő termelékenységének és a hatékonyságának növelése a legfontosabb cél. A hazai válaszadók 40%-a az anyagi juttatásokat, 23%-a pedig az elismerést jelölte meg a kezdeményezőkészséget leghatékonyabban ösztönző eszközként – Nyugat-Európában ez éppen fordítva van. A szervezeteknek további kihívásokkal kell szembenézniük, így több mint 40% folytatja folyamatai felülvizsgálatát a gazdasági fellendülés során. Az optimizmus ellenére az európai döntéshozók 30 százaléka állítja, hogy vállalatuk nincs felkészülve a következő 12 hónapra.

Az informatikai kihívás tehát: a rugalmasság növelése informatikai költségek emelése nélkül. A múlt évben az európai szervezetek 81%-a csökkentette, vagy hagyta változatlanul az informatikai és irodai eszközkiadásait. Ezzel szemben a hazai döntéshozók 30%-a nyilatkozta, hogy vállalatánál ez idő alatt növekedtek az informatikai/irodai kiadások. Egy hatékony reprográfiai részleg működtetésével a külső nyomtatási költségek 30%-kal csökkenthetők. A válaszadók 48%-a szerint a legnagyobb kihívás az új rendszerek integrálása a meglévő keretrendszerekbe. Integrálható, személyre szabható és rugalmas informatikai rendszerekre van szükség. Nemzetközi tendencia: a nyomtatási faladatok egyre inkább a vállalati reprográfiai osztályához kerülnek.

A japán világcég Canon válasza: az új, gazdaságos, jól skálázható, egyszerűen integrálható imageRUNNER ADVANCE nyomtatóplatform, ami biztonságosabb az eddigieknél és csökkenti a környezeti terhelést.

A dokumentumalapú munkafolyamatok és az irodai hatékonyság fejlesztése

Lakos László, a Canon Hungária Kft. nyomdai részleg marketingjéért felelős vezető már magáról az új berendezésről is beszélt. A dokumentumok az üzleti kommunikációban központi szerepet töltenek be, információkat közvetítenek, és egymással is kapcsolatba hozzák az embereket. Tájékoztatnak, befolyásolnak és sarkallnak. A Canon úttörő imageRUNNER ADVANCE termékcsaládjának köszönhetően, a dokumentumokra épülő kommunikáció világában újabb előrelépés valósulhat meg, ami fokozza az érintettek közötti interakció hatékonyságát.

A modern, egyszerű és kompakt stílus minden készüléket megkülönböztet a vetélytársaktól. Az imageRUNNER ADVANCE termékcsalád teljes körűen integrált dokumentumkezelő megoldás, amit úgy terveztek meg, hogy a dokumentum-életciklus valamennyi szakaszához – a létrehozástól a kezelésig, az elkészült anyagtól az archiválásig – illeszkedjék, emellett a biztonsági és környezetvédelmi célokat is támogassa.

Elhangzott: az imageRUNNER ADVANCE termékcsalád kiváló minőséget állít elő, nagy hatékonyságú, gazdaságosság szempontjából pedig verhetetlen. Az olvasó a színek segítségével 70%-kal gyorsabban kiszűri a számára fontos információt.

A termék egyszerűsíti az irodai feladatokat, és ésszerűsíti az üzleti folyamatokat, hogy a vállalkozások számára garantált legyen a gyors megtérülés. A moduláris és multifunkciós készülékekből álló termékcsalád gazdag választási lehetőségeket kínál, a közös keretrendszerrel pedig bárki gond nélkül integrálhatja a készüléket vállalkozása üzleti folyamataiba.

Átlagosan heti 4 órát töltünk információ-kereséssel. Az imageRUNNER ADVANCE termékcsalád azzal segíti az alkalmazottak hatékonyabb munkavégzését, hogy tökéletesen illeszkedik a vállalat munkamódszeréhez; automatizálja a papírigényes munkafolyamatokat, és tökéletes platformként szolgál a dokumentumalapú kommunikációhoz. Használói élvezhetik az elektronikus dokumentumok kellő időben történő megosztásának előnyeit, mert akadálytalanul illeszkedik a Microsoft SharePoint, az Adobe, az uniFLOW Output Manager és az iW360 rendszerekkel. A kiváló minőségű színes nyomtatás a látványos finiser funkcióknak köszönhetően leegyszerűsödik. És még a speciális elvárásokra is figyeltek, amikor a központi reprográfiai egységek számára megtervezték a két közepes, de már termelési mennyiségű nyomat előállítására szolgáló (light production) rendszert.

Az imageRUNNER ADVANCE termékcsalád a nyomdaipari vállalatoknál használt Canon digitális rendszerek számos újító elemét átvette. Az új toner, henger és vezérlő a lehető legjobb színes nyomtatási minőséget és a legélénkebb színeket kínálja.

Előtérben a biztonság

A dokumentum- és adatbiztonságot napjainkban minden eddiginél több veszély fenyegeti. Az ügyfelek adatait óvni kell, és előfordulhat, hogy a hálózati eszközök ezekkel a veszélyekkel szemben sebezhetőek.

Az imageRUNNER ADVANCE termékcsalád olyan eszközcsomagot kínál, amellyel a dokumentumok teljes életciklusuk folyamán óvhatók – a szkenneléstől kezdve egészen a megosztásig, az archiválásig és a nyomtatásig. A dokumentumokhoz történő illetéktelen hozzáférés megakadályozására a készülékeken könnyen be lehet állítani a használó-azonosítást, pl. a vállalati belépési procedúra vagy kártyarendszer alkalmazásával.

Az újságírói kérdések nyomán kiderültek a japán csodagépről némi negatívumok is. Egyrészt, hogy az imageRUNNER ADVANCE sorozat egyes részei nem kompatibilisek a potenciális vevők korábban vásárolt, akár Canon-márkájú termékeivel. A másik: a Canon cég nem gondolt azzal, hogy ha már az Európai Unió tagállamaiban is árusítja termékét, akkor a nyomtatható betűkészlet tartalmazza valamennyi EU-ország ábécéjének betűkészletét. Magyarán: ha a potenciális vásárló óvatlanul ezekbe a nyomtatóplatformokba fekteti a pénzét, előfordulhat, hogy a magyar helyesírás szabályainak még csak eleget sem tud tenni nyomtatványaiban. Az ilyesmi egy sokmilliós nyomdai jellegű beruházás esetén, bizony, meggondolásra késztet.

Címkék