Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megkezdődtt az IBM 48 órás programozóbajnoksága

Infovilág

Ma délután két órától tizenkilenc, egyenként háromtagú csapat méri össze tudását hazánk neves egyetemei képviseletében: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 8, a Szegedi Tudományegyetemről 4, a Pannon és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről 3-3, az Eötvös Loránd Tudományegyetemről egy csapat érkezett.

A háromfős csapatok feladata hogy mindössze 48 óra leforgása alatt megvalósítsanak egy közösségi portált, melynek révén a turisták útinapló formájában is közzé tehetik élményeiket. Az idén rendhagyó módon követelmény, hogy a fejlesztett megoldás mobiltelefonról is kényelmesen használható legyen. Mivel a szigorú szabályok miatt a verseny idejére a résztvevők nem vihetik be a helyszínre a mobiltelefonjukat, a szervezők a feladat megoldásához minden csapatnak azonos mobilkészülékeket biztosítottak.

A bajnokság alatt a résztvevők nem hagyhatják el az épületet, és semmilyen módon nem léphetnek kapcsolatba a külvilággal. Természetesen a megfeszített munka közben regenerációra is lesz lehetőség: az ELTE egyik termét matracokkal töltötték meg, bár a múlt évek tapasztalatai szerint a versenyzők többsége inkább éjszaka is a megoldáson dolgozik. Néhány óránként azonban nem árt, ha felfrissítik magukat. Erre az idén több lehetőséget is kínálnak a szervezők: lesz csocsóasztal, wifi-játékok, masszázs és hastánc-előadás.

Nem csupán a dicsőségért és szakmai elismerésért érdemes küzdeniük a hallgatóknak. Az első három helyezett csapat tagjai egy-egy Lenovo laptoppal vagy netbookkal lesznek gazdagabbak, a különdíjak pedig Nokia E71-es telefonok formájában találnak gazdára a novemberi eredményhirdetésen. A tárgynyereményeken felül a legjobban teljesítőket a szervezők állásajánlatokkal vagy trainee-programban való részvételi lehetőségekkel kereshetik meg. Az előző bajnokságok nyomán számtalan versenyző pályája indult el valamelyik szervező cég kötelékében.

Címkék