Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 2. Az év 123. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739405. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mailstore Home 4: egyszerű, ingyenes, hordozható levélarchiváló

Mailstore Home 4: egyszerű, ingyenes, hordozható levélarchiváló
Infovilág

A népszerű archiváló program legújabb változatának fejlesztésekor a deepinvent figyelembe vette a legfrissebb levelezési szokásokat és igényeket: egy-egy személy mind több postafiókot használ párhuzamosan, ezért szüksége lehet olyan megoldásra, amellyel a különféle szervereken tárolt leveleihez bárhol, bármikor hozzáférhet. Erre a célra különösen alkalmas a Mailstore Home: a szoftver most már az eddigi három helyett egyszerre hat postafiók, illetve levelezőszoftver – például az Outlook, Thunderbird, Gmail és más webes levelezésekben tárolt emailek – párhuzamos archiválását is fölkínálja, így a használó attól függetlenül kereshet az archív levelek között, hogy melyik számítógépen dolgozik, illetve melyik kliens áll pillanatnyilag rendelkezésére.

A levelek archiválása ráadásul egy asztalra helyezett ikon segítségével most már egyetlen kattintással is elindítható, ami jócskán egyszerűsíti a rendszeres archiválást.

Az új Mailstore Home kibővített keresési szolgáltatásokat is kínál használóinak: nem csupán a postafiókok leveleiben és csatolmányaikban kereshetünk, hanem kereséseinket virtuális mappákba is rendezhetjük, így a hasonló, adott témakörhöz kapcsolódó levelezésünk az összes postafiókból könnyen kigyűjthető egy automatikusan frissülő keresőmappába, ami később a MailStore könyvtárfájában elérhető.

Ez a lehetőség tovább egyszerűsíti a közös vonások alapján készült kereséseket: szabadon beállítható például a keresett emailek mérete, keletkezésének időintervalluma (például ezen a héten, 1 évvel ezelőtt, az elmúlt 3 nap alatt stb.), valamint könnyen megkereshetők az ugyanahhoz a témakörhöz, feladóhoz, vállalathoz tartozó levelek, de még az egyforma csatolmányok alapján is lehet szűrni a kereséseket. Ez utóbbi funkcióval például a videófájlokat, vagy Excel-táblákat tartalmazó levelek is elővarázsolhatók. A keresett levelek előnézete és exportálása is sokat fejlődött; továbbra is egyetlen kattintással visszaállíthatók az eredeti állapotba, vagyis megnyithatók egy tetszőleges levelezőkliensben, vagy elmenthetők egy kívánt email formátumban.

A MailStore Home 4-es változatával most ugyanolyan könnyű merevlemezre, vagy éppen egy pendrive-ra is kimenteni a teljes archívumot, mint a szoftver előző változatával CD-t készíteni. Pár kattintással kész a teljes háttérmentés, amit könnyebb a számítógéptől fizikailag eltérő helyen tárolni, így garantálva, hogy egy esetleges hardverhiba, vagy lopás következtében eltűnt adatbázis helyére egyetlen kattintással visszaállítható legyen az archiváló szoftver adatbázisa. A hatékony tömörítő eljárásnak köszönhetően az archívum 70-90%-kal kevesebb helyet foglal el a háttértárolón, mint az eredeti levelezés, így értékes merevlemez-tárhely szabadítható fel, ami különösen webes levelezések helyben történő tárolása esetén célszerű.

Nem csupán a mentés, hanem az exportálás is csak egy mozdulat: így egy adott programban készült levelek, vagy teljes levelezési mappák exportálhatók tetszés szeriti másik szoftverbe, például Outlookban íródott emailek Thunderbirdbe.

A Mailstore Home 4 Portable változata a hagyományos telepítő mellett hordozható, telepítést nem kívánó programként közvetlenül USB-meghajtóról is futhat, így egy pendrive-ra másolva bármely Windows-alapú számítógépen elérhetővé teszi a Mailstore összes szolgáltatását és valamennyi tárolt emailt.

Címkék