Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 22. Az év 143. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739425. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Színházi körhinta Bécsben a magyar Macskaszemmel

Színházi körhinta Bécsben a magyar Macskaszemmel
Infovilág

A cseh Dívadlo Feste & Reduta «Hável levelet ír Husáknak» című produkciójában például arra az örök érvényű kérdésre keresik a választ, hogy meddig felelősek a hatalom birtokosai a jövőért? Milyen hosszú távú hatása van a művészet, a gondolkodás, a lélek kiirtásának?

A magyar Macskaszem.A fesztiválon látható lesz a Szlovák Színházi Intézet vezetőjének, Vladislava Feketének a «Rövid kapcsolatok» című darabja is, amellyel 2009-ben elnyerte a legjobb cseh és szlovák színdarabnak járó Alfréd Radok-díjat. A produkció az intézetvezető személyes tapasztalatain alapul, amelyeket a szlovák kisebbség tagjaként szerzett Szerbiában majd később Szlovákiában. Magyarországról Menyhért Judit vezetésével a MacskaSzem vesz részt a kéthetes rendezvénysorozaton egy költői koncerttel. Az előadás igazi meglepetés-utazást ígér a nézőknek a zene szárnyán. A tradicionális, klasszikus és kortárs zenét költészettel ötvöző produkció során nemcsak a hangszerek hallatják a hangjukat, de a hang is új szerepet kap.

A fesztivál az osztrák szerző, Beatrice Ferrolli Dietrich és Leander című darabjával ér véget, amelynek főszereplője Marlene Dietrich és Zarah Leander, a 20. század talán legismertebb, német nyelvű két énekesnője. A hírességek egy szálloda mosdójában találkoznak, amelynek beragadt az ajtaja. Mivel senki nem hiányolja öket, a kényszerűen együtt töltött időben úgy kerülnek közelebb egymáshoz, hogy közben semmiben sem értenek egyet: politikai, művészi és világnézetek ütköznek, miközben új értelmet nyer egy-egy jól ismert slágerük.

Címkék