Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 6. Az év 127. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739409. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Alcatel-Lucent: az innováció napja – a legfrissebb fejlesztések bemutatója

Alcatel-Lucent: az innováció napja – a legfrissebb fejlesztések bemutatója
Infovilág

Az Alcatel-Lucent felmérése szerint a tavalyi adatforgalom mértéke ötszörösére fog nőni 2013-ra, 2010 után pedig ennek 2/3 részét videók továbbítása adja. Hasonlóan dinamikus növekedést vár a vállalat a mobil adatkommunikációban: a multimédiás alkalmazásoknak köszönhetően a mobil szélessávon zajló adatforgalom évente megkétszereződik. Az Alcatel-Lucent harmadik nemzedékű, teljesen IP-alapú Service Routing megoldásaival a szolgáltatók képesek ellátni a növekvő sávszélesség-igényeket, javítani a felhasználói élményt, egyúttal olyan szolgáltatásokat is sikerrel alkalmazni, mint a képtelefon, az interaktív játékok és a mobil televízió.

Az alkalmazásfejlesztés támogatása (application enablement) olyan ágazati jövőkép és hálózati filozófia, amely a hálózatüzemeltetők meglévő képességeit a web gyorsaságával és innovációival ötvözve kínálja a végfelhasználóknak és a vállalatoknak azt, amire szükségük van: a gazdagabb és megbízhatóbb webes élményt.

Az Alcatel-Lucent az alkalmazásfejlesztés támogatásának filozófiáját állítja stratégiája középpontjába, így lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy hálózati képességeiket szabályozott és ellenőrzött formában hasznosítva új értéket teremtsenek, támogassák az új üzleti modelleket és jobb beruházásmegtérülést érjenek el.

Az alkalmazásfejlesztés támogatásával a hálózatüzemeltetők részesedhetnek az webalapú szolgáltatásokból származó új árbevételből, ami hálózatuk fejlesztésére ösztönzi őket. Jelenleg a hálózatüzemeltetők viselik a hálózati sávszélesség biztosításának működési költségét, ugyanakkor semmilyen ellenszolgáltatásban nem részesülnek a hálózaton futó forgalom után. Ez fenntarthatatlan modell.

Ha a hálózatüzemeltetők szabályozott és ellenőrzött formában hozzáférhetővé teszik hálózati képességeiket a belső és külső alkalmazás- és tartalomszolgáltatók számára, a végfelhasználók vonzóbb és megbízhatóbb szolgáltatásokat élvezhetnek, a külső alkalmazás- és tartalomfejlesztők pedig gazdásági ösztönzést kapnak arra nézve, hogy megosszák szolgáltatási árbevételük egy részét a hálózatüzemeltetőkkel.

Az Alcatel-Lucent világgazdasági válságról végzett piackutatásai megállapították, hogy az otthoni használók a szélessávot tartják a legfontosabb, a recesszió idején is megtartásra érdemes hálózati szolgáltatásnak. Ezért az iparág szereplői is folytatják befektetéseiket.

Címkék