Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Sérült gyermekek napja a pesti állatkertben

Sérült gyermekek napja a pesti állatkertben
Infovilág

Az állatkert és az ÉFOÉSZ (Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége) közös programját évről évre azért rendezik meg, hogy különleges élményt szerezzenek a fogyatékossággal élőknek. Az idei alkalomra mintegy négyezren jegyeztették be magukat, és csaknem mindannyian el is tudtak jönni; voltak, akik csak a helyszínen jelentkeztek a programokra.

Az esemény kezdetén dr. Herczog László szociális és munkaügyi miniszter, Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke, Germánné dr. Vastag Györgyi, a Fővárosi Közgyűlés oktatási és ifjúságpolitikai bizottságának elnöke, valamint dr. Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója köszöntötte a résztvevőket.
 
A fogyatékkal élők és kísérőik számára ingyenes volt a belépés, emellett számos esemény és látnivaló várta az őket. Kézműves foglalkozások, kezes állatok, játékos bemutatóhelyek, tombola és színpadi programok tették teljessé a napot az állatkert gazdag állat- és növénygyűjtemény mellett. A rendezvény központi színpadának fellépői között volt Sárközi Anita, Balázs Pali, Rubint Réka és Baby Gabi. Ugyancsak a színpadon mutatkozott be az ÉFOÉSZ zene- és tánccsoportja, és több más olyan előadás, amelynek keretében fogyatékossággal élők léptek fel saját produkciójukkal.

A Fővárosi Állat- és Növénykert az év valamennyi napján számottevő kedvezményt kínál a fogyatékossággal élő embereknek, akik egy BKV-vonaljegy áráért (300 Ft) megváltható jelképes jeggyel kereshetik fel a városligeti intézményt. A múlt években megtörtént a létesítmények akadálymentesítése, megkönnyítendő a kerekesszékkel közlekedők mozgását a kertben. A vakokat és gyengénlátókat az állatkert több pontján Braille-feliratos magyarázó szöveggel ellátott tapintható kisplasztikákat is elhelyeztek.

Címkék