Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 6. Az év 127. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739409. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tőzsde, befektetés: heti tippek

Infovilág

Technikailag az index (ezzel együtt az amerikai piac) emelkedő trendben mozog, hiszen a jól látható, berajzolt csatorna alsó támaszvonala nem sérült meg. Az indikátorok felemás képet adnak (a hét közepi korrekció miatt a mozgásokat lassabban jelző indikátorok még nincsenek vételi zónában). Várhatóan a 16670-es ellenállás áttörését követően ismét a vételi tartományba kerülnek a fontosabb indikátorok.

Heti tippünk: A fibonacci 38,2%-os szint áttörését követően long pozíció (16 670), stop-limit a 16 670-es szint alatt. 


A magyar piacon nem árt az óvatosság, hiszen fontos szintek sérültek (fibonacci 61,8%) a múlt héten, de a hét végére összeszedte magát a piac, és sikerült a csatorna felső ellenállás-vonaláig visszaemelkednie. A BUX  esetében továbbra is alacsonyabb csúcspontok követik egymást, így emelkedő trendről kizárólag rövidtávon beszélhetünk. A pozíció-nyitás előtt vegyük azt is figyelembe, hogy az indikátorok többsége most lép ki az eladási zónából. A short pozíciókban ülőknek ez egy alapos indok arra, hogy zárják pozíciójukat.

Hasonló a helyzet a BUX0812 határidős index piacán is. Itt szaggatott vonallal jelöltem a csökkenő csúcspontokat, ami elég erős negatív jel. Amíg e csúcspontok fölé nem kerül az index ne számítsunk tartós emelkedésre. Az indikátorok többsége itt is eladási zónában mozog, illetve az elmúlt napok emelkedésének hatására jelzik a short zárásának idejét. Az egyetlen pozitívum, a korábbi csökkenő trend fölötti mélypont, amiből akár egy hosszabb emelkedő trend is kialakulhat.

A rövidtávú emelkedő trendre van némi esély, így a 21 400-as szint felett a 21 00-22 000-es ellenállás elérhető, illetve a 22 000-es szint felett az index elérheti a korábbi csúcsot 22 900 környékén.


Heti tippünk: a 22 000-es szint felett rövidtávú long, a stop-limit a 21 900-as szint. Egyébként a kivárás javasolt.

Továbbra is eladói nyomás alatt a MOL-részvény piaca, így egyelőre jobb elkerülni a papírt. Bár ezen a szinten vonzó lehet a beszállás, a kockázat óriási, hiszen a fibonacci 127,2%-os szintje alatt a következő támaszt a 15.800-as szinten találunk. Megjegyzem a jelen piaci helyzetben kicsi az esély a további áresésnek, valószínű egy felfele korrekció, de ezt követően ismét esésnek indulhat a papír. A technikai elemzés indikátorai továbbra is eladás tartományban.

Ahogy az ábránkon is látszik a korrekció megállt a fibonacci 38,2%-os szintjén, így ismét emelkedésnek indult a piac, de megerősítő gyertyát még nem kaptunk. (pénteki nap eredménye egy doji gyertya). Ennek ellenére az OTP továbbra is emelkedő trendben mozog, így ez a korrekció kiváló lehetőséget nyújt a beszállásra.

Heti tippünk: a fibonacci 38,2%-os szintje fölött long pozíció (várjuk meg a következő nagy forgalmú emelkedő napot), a stop-limitet a 6850-es szint alatt helyezzük el.

A korrekció az MTelekom piacán is megállt a fibonacci 38,2%-os szintjénél. Nagyon jó formában van a papír. Hasonlóan az OTP-hez a fibonacci szint fölött érdemes beszállást megfontolni. Az első ellenálláshoz a 840-es szint környékén ér a papír. Ezt követően a 860-as majd a 890-es szint lehet az elérhető árfolyam. Ennek persze feltétele, hogy az amerikai piacon ne törjön meg az emelkedő trend.

Az utóbbi időben nem sok jót írtam a Richter-papírról, és továbbra is azt tudom javasolni, hogy kerüljük, de a 34 000-es szintet áttörve érdemes fél szemünket a részvényen tartani. Egyrészt azért, mert az indikátorok vételi jelet adnak, illetve hamarosan vételi tartományba kerülnek. Másrészt a 34 000-es szint fölött stabilizálódó árfolyammal a papír kilépne a korábbi csatornájából, illetve egy új lokális csúcspont alakulhatna ki. A jelenlegi piaci viszonyok között az emelkedés a valószínűbb, éppen ezért figyeljük a papírt.

Címkék