Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Új Magyarország Fejlesztési Tervből 200 milliós jégkrém-hűtőház

Új Magyarország Fejlesztési Tervből 200 milliós jégkrém-hűtőház
Infovilág
A beruházásra fordított pénz nagyrészét, jó 115 millió forintot a logisztikai csarnokra költötték. A régi hűtőházat hatvanmillióból korszerűsítették. A vállalat területe a 14 millió forintból kialakított depóval nőtt. Az Eis Food Kft. az összesen mintegy 200 millió forintos beruházáshoz az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdasági Operatív Programjának (GOP) támogatására is pályázott. A hűtőkamrák felújításához csaknem 20 millió forint támogatást kapott a vállalkozás. A logisztikai csarnok felépítéséhez az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács 47,5 millió forintos támogatást ítélt meg. A pályázati pénzek mellett a fejlesztést a vállalkozás a múlt években félre tett gazdasági eredményeiből, valamint bankhitelből finanszírozta.

A logisztikai csarnokkal kiegészített új hűtőház a fejlesztésnek köszönhetően a teljes észak-magyarországi térség kiszolgálására képes, beleértve a miskolcit is. A szécsényi hűtőházból 2437 vevőnek szállítanak Algida jégkrémeket. A fejlesztésre részben éppen azért volt szükség, mert a hűtőház tízéves hűtőkamráinak fizikai és műszaki kapacitásait egyaránt meghaladta már a múlt években megnövekedett forgalom.

A fejlesztéssel a hűtőház 250 raklapnyi jégkrém tárolására vált alkalmassá, a szigorú uniós szabályokat, és mostantól eleget tesz a legszigorúbb minőségi követelményeknek. A  környezetbarát technológiának köszönhetően a hűtőház jóval kevesebb energiát használ, mint előttte.

Címkék