Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

OpenPress: magyar újítás a nemzetközi sajtó szolgálatában

OpenPress: magyar újítás a nemzetközi sajtó szolgálatában
Infovilág

Csaknem hétmilliárdan élünk ezen a bolygón, így semmi sem kerül(het)i el az emberiség szemét. A hagyományosan működő ügynökségek ezt nem használják ki. Mostantól miért ne tudósíthatná bármelyik földlakó közvetlenül a sajtót? Az OpenPress küldetése az, hogy demokratizálja az információs piacot.

A jelenlegi médiastruktúra elsősorban az események főbb színtereire koncentrál, a világ nagyrészét fehér foltként hagyva. A helyi szerkesztőségek nem küldhetnek mindenhova saját tudósítót, a nagy hírügynökségek pedig csak marginálisan foglalkoznak helyi témákkal. Az OpenPress egyebek között erre a problémára is megoldást kínál újdonságaival.

Az OpenPress portálra feltöltött valamennyi kép vagy esemény tartalmához pontos földrajzi meghatározás társul, ezzel biztosított, hogy a szerkesztők a térképen szabadon kijelölt terület képei és eseményi között kereshessenek.

• Az ügynökség ajánlási rendszere segítségével a fotós kapcsolatba kerülhet akár az ő képei iránt feltehetőleg érdeklődő kis példányszámú helyi lappal, akár valamelyik országosan olvasott médiummal.

• A honlap 17 nyelven működik, az egyedülálló paralel szótár segítségével bármely nyelven is címszavazta is a weboldal az általa eladásra kínált képet, könnyen megtalálja az a potenciális vásárló is, aki a rendszer egy másik nyelvén kezd kulcsszavak segítségével a kép kereséséhez.

Az ügynökség első európai megmérettetését augusztus 20-án tartja Magyarországon. Az ünnepi eseményekről készített fotók akár már be is juthatnak a legkülönfélébb sajtóorgánumokba.

Az OpenPress archívumából bárki vásárolhat fotográfiákat vagy publikációkat, illetve az OpenPress által kínált szolgáltatásokat. A fotográfiák, publikációk vásárlásakor kötelezően meg kell határozni a felhasználás módját s körülményeit. A fizetés módja: PayPal, bankkárty, OpenPress voucher.

Címkék