Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 7. Az év 128. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739410. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bosch elektromobil-verseny a Föld napján

Bosch elektromobil-verseny a Föld napján
Infovilág

Horváth Attila, a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft., az eseményt szervező cég ügyvezető igazgatója elmondta: „Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy végesek a környezeti erőforrások, továbbá az emberi figyelmetlenség globális romboló hatásaira. Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk megmutatni, hogy kis odafigyeléssel, a fiatal, tehetséges mérnökök innovatív megoldásaival apró lépésekben is hozzájárulhatunk a természet regenerálódásához, a környezet védelméhez”.

A miskolci Városháza téren április 18-án délelőtt 10 órakor kezdődő nagyszabású programban az elektronikus hajtású azok járművek mérik majd össze teljesítményüket, melyeket magyar felsőoktatási intézmények hallgatói csapatai terveztek és gyártottak a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. által hirdetett versenyre. Az összesen 38 csapat nevezésének köszönhetően, a körversenyen és a gyorsulási futamokon csaknem 200 mérnök mérheti majd össze tudását. Végre kiderül, mennyire sikerült az elektromobilokat „életre tervezni”.

A járművek 4 kategóriában kapnak majd elismerést: hosszú- és rövidtávú gyorsulási eredményeik, műszaki megoldásuk, illetve küllemük alapján, mely utóbbira a közönség szavazhat.   A verseny abszolút győztese amellett, hogy egy évig viseli «a Bosch legjobb elektromobilja» címet, a kategória-győztesekkel és a felkészítő tanárokkal együtt külföldi tanulmányúton vehet részt.

Az elektromobil-futamok mellett számos színes programmal, a tervező csapatok bemutatásával, Bosch információs parkkal és termékbemutatóval, zenével, tánccal, gyermekeknek szervezett programokkal és értékes ajándékokkal várják a szervezők a helyszínre látogatókat a Föld napján.

Címkék