Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 6. Az év 127. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739409. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Online-beszélgetés EP-képviselőkkel az EUvonal honlapján

Online-beszélgetés EP-képviselőkkel az EUvonal honlapján
Infovilág

Az EUvonal – EU Tájékoztató Szolgálat igyekszik segíteni, hogy az állampolgárok minél több információval rendelkezzenek a június 7-én sorra kerülő EP-választásokról. Evégett a többi között külön oldalt hozott létre honlapján, valamint az európai parlamenti képviselőkkel folytatott egyeztetés után újra megszervezi online beszélgetéssorozatát a jelenlegi EP-képviselőkkel.

Magyarország idestova öt éve az unió tagja, és kezdettől cselekvően részt vesz az uniós döntések meghozatalában; e munkában kiemelkedő szerepük van az európai parlamenti képviselőknek. Ugyanakkor az EP-képviselők munkássága sokszor láthatatlan marad az állampolgárok előtt – ezért is hozták létre korábban az EUvonal honlapján az online chat fórumot, melyben indulása óta számos képviselőt láttak már vendégül.
 
Az online társalgóba a közeledő EP-választásokhoz kapcsolódóan minden jelenlegi EP-képviselőt meghívtak, a most kezdődő beszélgetéssorozat júniusban, az EP-választások előtt ér véget. Az eddigi egyeztetések alapján júniusig Gurmai Zita, Herczog Edit, Kósáné Kovács Magda, Becsey Zsolt, Fazakas Szabolcs, Hegyi Gyula, Olajos Péter és Őry Csaba képviselő lesz a fórum vendége.

Az online beszélgetések alkalmával az érdeklődők az interneten keresztül személyesen kérdezhetnek az EP-képviselőktől a politikusok munkásságával, uniós szakpolitikákkal, az EP működésével, illetve általánosságban az Európai Unióval kapcsolatban. A képviselőkkel az egyes beszélgetések alkalmával ezen az oldalon lehet majd kapcsolatba lépni, ahol megtekinthető a további beszélgetések tervezett időpontja is.

Az online társalgó első vendége: Szent-Iványi István (ALDE / SZDSZ).

Címkék