Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Emelkednek az állatkerti belépti díjak

Emelkednek az állatkerti belépti díjak
Infovilág

A Fővárosi Állat- és Növénykertben hagyományosan április 1-jével változnak a különféle belépőjegyek árai. Az árváltozás a legtöbb intézménynél általában az árak emelkedését szokta jelenteni ugyan, ám az állatkert esetében tavaly éppenséggel csökkentek a jegyárak, és természetesen volt olyan év is, hogy a jegyárak változatlanok maradtak.
 
Az idén a belépti díjak mérsékelt emelésére kényszerül az állatkert, így a felnőttjegy 160, a gyermekek, diákok és nyugdíjasok részére váltható jegy ára pedig 100 forinttal emelkedik április elsejétől. A két felnőtt és két gyermek belépésére jogosító kedvezményes családi jegy 4800 helyett 5290 forint lesz, ám ez még mindig alacsonyabb a tavalyelőtti, 5500 forintos árnál. Jócskán csökken az éves bérletek ára: ötnél több látogatás esetén már érdemesebb bérletet váltani!

A különféle típusú belépőjegyek árának egymáshoz mért arányában természetesen továbbra is megmarad az a rendszer, amely külön kedvezményeket kínál a családoknak (különösen a nagy családoknak), a csoportosan érkezőknek, valamint a fogyatékkal élőknek. A pedagógusok, akiknek tavaly ősz óta nem kell fizetniük a belépőjegyért, továbbra is ingyen látogathatják a városligeti intézményt.

Címkék