Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Segít a döntésben - kétnapos oktatási szakkiállítás

Segít a döntésben - kétnapos oktatási szakkiállítás
Infovilág

Mint a megnyitón Arató Gergely szakállamtitkár is hangsúlyozta: az Educatio kiállítás a hazai oktatás legnagyobb seregszemléje, amelyen kiemelt szerephez jut a felsőoktatás, a továbbtanulás népszerűsítése. Több mint tízezer négyzetméteren kétszáz kiállító: a felsőfokú tanintézményeken kívül taneszközök gyártói, forgalmazói, tankönyvkiadók kínálják "portékájukat". A taneszközök között nagy számban láthatók digitális táblák és más korszerű, interaktív szemléltetőeszközök, amelyek megkönnyítik a tanár dolgát, a diák számára pedig emészthetőbbé teszik a tananyagot.

Köszöntő beszédében az államtitkár kiemelte: a felsőoktatás átalakításának sikerét jelzi, hogy immár a tanintézmények versengenek a hallgatókért. Többnyire a minőségi oktatástól, a tanulás utáni elhelyezkedési lehetőségtől teszik függővé jelentkezésüket az érettségizők. Az ehhez szükséges információk beszerzésében segít nekik az Educatio kiállítás, s nemcsak a standokon lehet tájékozódni, hanem a rendezők folyamatos programokra is csalogatják az érdeklődőket. Ám az említetteken kívül részt vesznek az idei kiállításon nyelviskolák, szakképző intézmények, oktatással foglalkozó kutatóintézetek is.

Az ingyenes, kétnapos szakkiállítást - az Educatio Kht., valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium szervezésében - az a felismerés hívta életre, hogy napjainkban alapkövetelmény a tudás megszerzése, a tanulás és annak egész életen át tartó folytatása. Nemzetközi statisztikák is alátámasztják, hogy a diplomások között jóval kisebb a munkanélküliség, mint a felsőfokú képzésben nem részesültek körében. A diplomások életminősége és karrierkilátási lehetőségei is sokkal jobbak, mint a felsőfokú végzettséggel nem rendelkező társaiké.

Nem csak az érettségizőket várja a szakkiállítás, hanem a szülőket is, a kisebb gyerekek pedig játékokra, készségfejlesztő eszközökre, szórakoztató programokra számíthatnak. A két napon mintegy negyvenezer látogatóra számítanak a rendezők. Tavaly harmad ekkora területen is több tízezren voltak.

Címkék