Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 7. Az év 128. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739410. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Sürgős segítségre szorulnak a háború afrikai gyermekei

Sürgős segítségre szorulnak a háború afrikai gyermekei
Infovilág

Az Afrikai–magyar Egyesület (AHU) segélyakciót hirdetett tavaly decemberben azzal a céllal, hogy természetbeni és pénzadományt gyűjtsön, és azt eljuttassa a Kelet-Kongóban dúló háború áldozatainak. Az AHU felhívására ismert és ismeretlen személyek egyre bővülő csoportja, vállalkozások csatlakoznak az akcióhoz, adományaikkal segítve a nemes cél megvalósítását.
 
Az egyesület honlapja folyamatosan tájékoztat arról, hogy kik és mekkora összeggel támogatják a segélyezést. A pénzadományokon kívül az egyesület egészségügyi felszereléseket is gyűjt és várja önkéntes orvosok jelentkezését.

Az AHU tájékoztatása szerint a múlt héten megtörtént az önkéntes orvosok kiválasztása és felkészítése. Az első misszió 3 fős egészségügyi csapata február 3-án indul Budapestről az afrikai helyszínre, hogy megkezdje áldozatos tevékenységét. Az önkéntes orvosok olyan területen fognak segíteni, ahol több ezer ember ellátására sincs több 1–2 egészségügyi szakembernél. A magyar csapat a lehető legtöbb egészségügyi felszerelést is magával viszi, hiszen a kongói, ugandai menekülttáborokban ebből is nagy a hiány. Az AHU szintén februárban indítja el ruhaadományát, amivel négy-ötezer afrikai gyermeken segíthet.

Az Afrikai–magyar Egyesület továbbra is várja az egyéni és céges támogatók pénzadományát. Számításai szerint 4000 gyermek ellátására elegendő 12 millió forint. Az akció révén eddig 2,5 millió adomány gyűlt össze, ami bizony nagyon kevés a helyszínen az élelmiszer és használati eszközök megvásárlásához.

Sok gyermeknél az alapvető ételekhez hozzájutás a túlélést segítené, a legyengült szervezet kevésbé tud ellenállni a betegségeknek. Az AHU az orvosi segítségadáson felül ezért is tartja fontosnak, hogy ételhez és ivóvízhez juttassa a rászorulókat, védelmet nyújtson az időjárás viszontagságai ellen, segítsen az alapvető higiéniai feltételek megteremtésében.


Az Afrikai–magyar Egyesület irodájában (Budapest, XIII. kerület, Visegrádi utca 9.)  hétköznap 9–17 között vesznek át készpénzadományokat, amelyek utalhatók is az egyesület bankszámlájára: OTP 11734145-20021111, vagy befizethető postai csekken is.

Címkék