Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az LG a napenergiába fektet

Az LG a napenergiába fektet
Infovilág

Az LG Electronics és az LG Csoport egyéb vállalatai az alternatív energetika úttörőjeként a napenergia hasznosításának teljes folyamatát felölelő termékeket fejlesztettek ki, így a többi között olyan kulcsfontosságú alkotórészeket is gyártanak, mint a napelemek és a napenergia-modulok. Az LG Electronics a napenergiára a vállalati növekedés egyik új lehetőségeként tekint, ezért külön napelem-üzletágat is létrehozott, és tetemes összegeket fektet be a napenergia-hasznosítás kutatás-fejlesztése területén is.

Az LG 2008 októberében bejelentette, hogy a dél-koreai Gumiban működő A1 plazmapanel gyártósorát a napelemek gyártására állítja át. A vállalat azt tervezi, hogy 2010 első negyedévére 220 milliárd koreai won értékű befektetéssel két, tömeggyártásra is alkalmas gyártósort hoz létre a napenergiával működő termékekhez. Az egyes gyártósorok éves kapacitása 120 megawatt lesz.

Az ágazat szakértőinek előrejelzése szerint 2010-re a napenergia-iparág termelésének 80%-át kristályos szilíciumcellák adják majd, kiszorítva a vékonyréteges napelemeket. A kristályos szilíciumból készült napelemek alapját szilíciumlapok alkotják, míg a vékonyréteges napcellák készítésekor fényelnyelő rétegekkel és elektródákkal vonnak be különböző anyagokból készült felületeket. A vékonyréteges napelemek kevésbé költségesek, mint a kristályos szilícium, azonban hatékonyságuk is jóval alacsonyabb. A napenergia-világpiac értéke jelenleg több mint 10 milliárd dollár.

Címkék