Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. április 29. Az év 120. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739402. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Sharp: blu-ray-felvevős LCD-sorozat

Sharp: blu-ray-felvevős LCD-sorozat
Infovilág

Teljesen újfajta televíziós élményt kínál a japán gyártó: az újdonságok használói nem csupán tévét nézhetnek majd, hanem egyetlen készülékkel lejátszhatják Blu-ray- és DVD-lemezeiket, valamint HD-minőségű adásokat rögzíthetnek Blu-ray-korongokra.


Feleslegessé válnak a bonyolult összekötőkábelek, hiszen a DX-sorozat darabjaiban minden funkció ugyanabban a készülékben kapott helyet, és az egyetlen távirányítóval még egyszerűbb a készülék kezelése. A tévénézés, illetve a Blu-ray-lemezek lejátszása és felvétel, továbbá az előre programozott felvételek mind egy helyről, egyszerre vezérelhetők, az új fejlesztésű Motion Guide segíti az azonnali lejátszást; amint behelyeznek egy lemezt, a készülék automatikusan elkezdi lejátszani.


A digitális W Tunerrel tévénézés közben is készíthető felvétel, a H.264/AVC (Advanced Video Coding – fejlett videokódolás) szabványú MPEG-4 formátum révén pedig kiterjesztett 5X HD videó rögzíthető (5X mód), ami azt eredményezi, hogy minden eddiginél hosszabb felvétel készíthető minőségromlás nélkül, vagyis megőrizhető az eredeti adás full-HD minősége. A DX termékcsalád tagjai támogatják a 2X és a 3X módot is, így kiterjesztett „Full-Capture” HD felvétel is készíthető, ami lehetővé teszi a térhatású (surround) hangrögzítést, valamint a kiterjesztett HD felvételt úgy, hogy megmaradnak az eredeti videóba ágyazott programadatok.


A televízió csúcsminőségű Kameyama LCD-panellel készül, ami tökéletesen élethű kép- és valósághű színárnyalatok megjelenítésére képes. Emellett a DX-sorozatot a Sharp 1 bites digitális erősítője teszi teljessé, amely hűen visszaadja az eredeti hangokat. A készülék oldalába épített Bass Reflex hangszórók erőteljes, mély hangokat sugároznak.

Címkék