Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. március 28. Az év 88. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739370. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

MOL olimpikon-party bajnokokkal, Princesszel, görög tánccal

MOL olimpikon-party bajnokokkal, Princesszel, görög tánccal
Infovilág

A több száz vendéget a Szépművészeti Múzeum lépcsőjén ünnepélyes fáklyasor, a múzeumban pedig az ókori olimpiák hangulatát megidéző környezet fogadta.

Mosonyi György.Az estét Mosonyi György, a MOL vezérigazgatója nyitotta meg. Hangsúlyozta: sportolóink messzire röpítik hazánk hírnevét és dicsőségét. „Büszkén tekintünk vissza ezeknek a kiemelkedő sportembereknek a sikereire, s külön öröm számunkra, hogy mindhárom aranyérem a MOL támogatásával született” – fogalmazott.

Vajda Attila az emlékbe kapott##karikatúrával.Erős Antónia és a Pekingből közvetítő Gundel Takács Gábor arról beszélgettek a sportolókkal, együtt idézték föl a felejthetetlen pekingi élményeket. A party vendégeivel Kovács Katalin, Vajda Attila, Kiss Tamás, majd Mincza-Nébald Ildikó, valamint Kemény Dénes, Varga Dénes és Hosnyánszky Norbert osztotta meg élményeit. – Talmácsi Gábor személyesen nem tudott jelen lenni, Malajziából küldött videoüzenetében köszöntötte az olimpiai sportolókat, és beszélt az előtte álló futamról is.

A derűs beszélgetés lezárásaként minden sportoló egy róla készült grafikát kapott ajándékba, majd együtt nekiláttak az óriás olimpiai torta felszeletelésének. Az este egyik izgalmas része a cseréptombola volt, ahol az olimpikonok kézjegyével ellátott relikviákat sorsoltak a felkért sportolók. A számos olimpiai bajnok közül Kovács Katalin jó szokásához hűen most is győztesként távozhatott, Szávay Ágnes ugyanis éppen az ő sorszámát húzta ki, Kati így a vízilabda-válogatott tagjai által dedikált labdát vihette haza. „Nagyon örülök a nyereménynek és boldogan viszem haza a dedikált labdát. Rendkívül ötletesnek tartom a karikatúrát, mint ajándékot, és nagyon tetszik. Szeretem az ilyen különleges és személyes emlékeket” – tette hozzá mosolyogva Kati.

A Princess együttes mellett Bödőcs Tibor humorista gondoskodott a vendégek szórakoztatásáról. Aki pedig kedvet kapott egy kis tánchoz, a Sengari együttes táncosainak segítségével ismerkedhetett meg a görög tánc lépéseivel, miközben a talpalávalót a Mydros együttes szolgáltatta.

Azért, hogy a sport jövőjére is felhívják a figyelmet, az esten az utánpótlás-nevelés támogatása is hangsúlyt kapott: a «Segíthetek?» MOL Tehetségtámogató program nyertesei közül is heten képviselték hazánkat Pekingben (közülük ketten a paraolimpián)  Emellett Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke és Pásztory Dóra paralimpikon beszélt röviden az „Összefogás a 2020-i budapesti olimpiáért” mozgalomról. A kezdeményezésnek a MOL is egyik alapító tagja.

A bajnokok egy csoportja az ünnepi óriás tortával.

Címkék