Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 5. Az év 126. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739408. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mariazelli Europeum: megkezdődött a visszaszámlálás

Mariazelli Europeum: megkezdődött a visszaszámlálás
Infovilág

Említésre méltó: a beruházás a mariazelli régió négy települése (Mariazell, St. Sebastian, Gusswerk és Halltal), valamint Stájerország (tartomány) együttműködésének köszönhetően valósult meg. XVI. Benedek pápa tavalyi látogatása után a régió mindent megtett a rég megérdemelt fellendülésért.

A 11,1 millió eurós beruházás eredményeként 2008 őszén adják át a mariazelli bazilika közvetlen közelében található modern konferencia- és rendezvényközpontot, amely 4500 m²-es alapterületével akár 1200 fő befogadására is képes. A hatszáz személyes tanácskozótermet, a szecessziós stílusban felújított Scherfler/Raiffeisen teremmel, illetve a Városi teremmel együtt is ki lehet bérelni. A kínálatot a szervezők számára rendelkezésre álló kongresszusi iroda és egy tanácsterem teszi teljessé.

Kiállítótér – 800 m²-es multimédiás, folyamatosan nyitva tartó élménymúzeum. A látogatók a közös európai identitást 27 fiatal európai életén és történetein keresztül ismerhetik meg. A főszereplők az Európai Unió országait személyesítik meg. Az érdeklődők felfedezhetik a közös gyökereket, barátságokat köthetnek és egy békés Európa víziójával szembesülhetnek, amelyet a két világháború szörnyű tapasztalatai szültek. Nikolaus Hulatsch mosolyogva fűzi hozzá: „Amerikát 500 éve fedezték fel. Most az emberek közös Európáját – nem a bürokráciáét – kell felfedezni.”

Nikolaus Hulatsch.„Mariazell már régóta az európai identitástudat nagy olvasztótégelye és az európai népek és kultúrák
találkozóhelye. Mindig is a találkozások és az erőgyűjtés helyének számított  mondja Nikolaus Hulatsch, a Mariazelli Europeum Kft. ügyvezető igazgatója. – Nem hiába büszkélkedhet Mariazell a «világváros kicsiben» jelzővel. Számos modern rendezvényhelyszín, divatos szóval «event location» irigykedik a gyökerekre és hagyományokra, amelyekre Mariazell építhet és joggal büszke lehet. Számomra a mariazelli Europeum legvarázslatosabb tulajdonsága, hogy harmonikus módon egyesíti a rendezvényszervezést, a wellnesst és a folyamatosan mőködő élménymúzeumnak köszönhetően a kulturális feltöltődést.”

Mariazell tavaly ünnepelte alapításának 850. évfordulóját, amelynek fénypontjaként XVI. Benedek pápa is ellátogatott a városba, zarándokok és hívők tízezreit csábítva Mariazellbe. A történelmi zarándokhely számít Közép-Európa egyik legjelentősebb Szűz Mária-kegyhelyének. A település már régóta az európai közösség, a különféle nyelvek, kultúrák és népek találkozóhelyének számít. Mindez elegendő ok volt a település vezetőinek, hogy az európai gondolatokat a Mariazelli Europeumban egyesítsék, és a város újra a régió meghatározó szereplőjévé lépjen elő.

„A város és a régió a mariazelli Europeumnak köszönhetően bámulatos felértékelődésen megy majd át – véli Hulatsch. – Az Europeum csodálatos wellnessrészlegéből lélegzet-elállító kilátás nyílik a környező hegyekre, az Ötschertől a Hochschwabig terjedő varázslatos alpesi vidékre. Emellett a főtér közelében található négy nagy szállodát közvetlen átjáró kapcsolja össze a wellnessközponttal.”

 

Wellness és spa

800 m²-es wellnessrészleg csodálatos panorámával
• 75 m²-es medence és gyermekmedence,
• 30°C-os vízhőmérséklet,
• három szauna (gőzfürdő, bioszauna, finn szauna),
• szépségápoló és masszázsrészleg,
• közvetlen átjáró a környező szállodákba,
• napi vendégek is használhatják.


Mariazellben az európai kultúra eszenciája érhető tetten. Számtalan generáció hagyta már nyomát a városban, mint azt a bazilika kincseskamrája, illetve a zarándokok által itt hagyott fogadalmi képek és fogadalmi adományok is bizonyítják. A mariazelli kegyeleti szobor, a „Magna Mater Austriae” – „Magna Hungarorum Domina” – „Mater Gentium Slavorum” láttán értelmet nyer a zarándokoknak benső megnyugvás és személyes életcél megtalálása végett megtett utazása. A település spiritualitása és inspiráló jellege, a sokszínű táj, illetve a számtalan szabadidős, kulturális és sportolási lehetőség különleges vonzerőt kölcsönöz a régiónak. Mariazell és vidéke ideális feltételeket kínál a kikapcsolódáshoz és feltöltődéshez, az aktív kalandokhoz és a pihenéshez egyaránt.

Sokszínű kikapcsolódási lehetőségek és programok: Mariazelli Bergwelle koncertsorozat (a Bürgeralpe hegyi tavának színpadán, új „Arche“ névre keresztelt rendezvényházzal), mariazelli advent, idegenvezetés a városban, a bazilika kincseskamrájában, a mézeskalács-készítő műhelyben és a gyomorkeserű-készítő manufaktúrában, kötélmászópark az Erlaufseenél, téli sportolási lehetıségek, spirituális programok.

Gasztronómia

• hagyományőrző kávéház a felújított szecessziós stílusú teremben, ahol a különleges hangulat mellett 120
szék várja a vendégeket az asztaloknál
• 750 m²-es déli fekvésű panorámaterasz
• kultúrbár éjfélig
• további éttermek a közvetlen közelben
• 80 m²-es bisztró a wellnessrészlegben.

Címkék