Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kezdődik a Google programozási versenye

Infovilág
A Google Code Jam informatikusoknak és annak készülő diákoknak szóló programozási verseny, ahol összetett algoritmikus feladatokat kell adott időn belül megoldani, szabadon választott programozási nyelven és fejlesztői környezetben.

A verseny ideje alatt (július, augusztus) a résztvevők három online fordulón keresztül vetélkednek ellenfeleikkel a világ minden tájáról. A legjobb ötszáz programozó már nem a világhálón, hanem a Google irodáiban folytatja a versenyt saját régiójából – Ázsia, Ausztrália és Óceánia; Európa, Közel-Kelet és Afrika; Észak- és Dél-Amerika – származó konkurenseivel. A száz legjobb induló pedig a Google főhadiszállásán, a kaliforniai Mountain View-ban mérkőzik meg egymással, november 14-én.

Aki szeretne részt venni a Google Code Jam-en, annak július 17-ig kell jelentkeznie itthttp://code.google.com/codejam/contest/registration, ezután megmutathatja, hogy milyen kreatív a programozás világában.

Minden forduló 3–6 algoritmikus feladatból áll. A verseny kezdetéig mindenki letölthet gyakorlófeladatokat, amelyekkel felkészülhet a versenyre, időkorlát és tét nélkül.

A verseny fordulói:

• Selejtező: három problémát kell megoldani, július 17-én éjféltől másnap éjfélig.  
• Online fordulók, amelyeknek a végén csak az ötszáz legjobb versenyző marad sorompóban, három részből állnak.
• Elődöntő: az ötszáz legtöbb pontot összegyűjtő játékos vehet részt az elődöntőben, amely a Google-irodákban fog zajlani. Egy adott régión belül minden irodában ugyanakkor és ugyanazon a problémán dolgoznak a versenyzők.
• Döntő: a száz legjobb versenyzőt a Google meghívja Mountain View-i központjába, ahol bebizonyíthatja, hogy ki a legrátermettebb.


A verseny összdíjazása több mint 80 000 dollár, Az első helyezett 10 ezer dollárt kap, és még a
76–100. helyezettnek is 250–250 dollár üti a markát.

Ha szívesen beszélgetnél a versenyről más indulókkal, regisztrálj a google-code@googlegroups.com levelezőlistára.
Címkék