Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Úttörőként családi szoftverlicencet vezetett be a Sunbelt – itthon is

Úttörőként családi szoftverlicencet vezetett be a Sunbelt – itthon is
Infovilág

Felvetődik a kérdés: szükséges-e ugyanazon családon belül minden egyes gépre egyéni szoftverlicencet vásárolni – legyen szó operációs rendszerről, irodai programról, vagy éppenséggel a ma már elengedhetetlen biztonsági szoftverekről?

Családi licenc – Magyarországon is

A Sunbelt Software ezért új licenckategóriát vezet be: a családi licenc megvásárlásával egy háztartás valamennyi gépén legálisan használhatók a Sunbelt termékei – legyen szó három, vagy kétszáz (sic!) gépről. A családi licenc kedvezményét csak magánszemélyek vehetik igénybe. Az új kategória valamennyi egyéni használónak szánt termékre érvényes, vagyis a Sunbelt Személyi Tűzfal, a CounterSpy kémprogram-eltávolító és az IHateSpam spamszűrő is elérhető kedvezményes csomagban.

A visszaélések elkerülése végett automatikus rendszerek figyelik a Sunbelt-szoftverek használatát és szükség esetén beavatkoznak, ha gyanúsan sokan, sok helyről, esetleg más-más országból, vagy vállalatoknál használják ugyanazt a licencet.

A Sunbelt magyarországi képviselete a hazai igényekhez és anyagi lehetőségekhez igazodva, szintén kínálja az új licenckategórát: a családi csomagot azoknak ajánlja a szoftvercég, akik otthon legalább két számítógép védelmét szeretnék megoldani, hiszen az 5990 forintos egyéni licenc helyett 9990 forintért az összes saját számítógép védelmét megoldhatják.

Hasonlóan kedvezményes árú lett a tűzfalat és kémprogram-eltávolítót egyaránt tartalmazó Sunbelt Biztonsági Csomag, amely kedvezményesen 18 ezer forintba kerül egy évre. „A szoftvergyártóknak lépést kell tartaniuk a piac fejlődésével: ha az otthonok többségében kettő, vagy több számítógép található, akkor is biztosítanunk kell a színvonalas védelmet elérhető áron, hiszen felhasználóink több számítógéppel is ugyanazok maradnak, és nem szánnak többszörös összeget a védelemre” – mondja Bódis Ákos, a Sunbelt magyarországi képviseletének vezetője.

Címkék