Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Csaknem élesben vizsgázik a Lenovo olimpiai gépparkja

Csaknem élesben vizsgázik a Lenovo olimpiai gépparkja
Infovilág

A jó esztendeig tartott „Sok szerencsét, Peking!” atlétikai versenysorozaton 20 ezernél több Lenovo-eszközt teszteltek, a többi között olyan sportágakban, mint az íjászat, a búvárkodás, a szinkronúszás vagy a taekwondo.

A Lenovo, mint a pekingi olimpia hivatalos partnere és kizárólagos informatikaieszköz-szállítója, jó 30 ezer különféle készüléket – laptopokat, monitorokat, szervereket és asztali számítógépeket stb. – bocsát a XXIX. Pekingi Olimpiai Játékok Szervezőbizottságának (BOCOG – Beijing Organizing Committee for the Games of the XXIX Olympiad) rendelkezésére. A „Sok szerencsét, Peking!” elnevezésű versenyek idején ezeknek az eszközöknek nagy részét tesztelték és beállították, ezáltal az augusztusban majd a helyszínen dolgozó 580 Lenovo-mérnök nagy része felbecsülhetetlen értékű személyes tapasztalathoz jutott.

A tesztversenyek június elsején befejeződtek, de a végső főpróba a június 10–12. közötti 2. technológiai főpróba lesz, amelyen az olimpiai játékok harvdereszközei és az azokat felügyelő  sok száz főnyi személyzet fog részt venni, és a játékok három legintenzívebb napját szimulálják majd. Ez alkalommal a résztvevőknek olyan lehetséges problémákat kell majd megoldaniuk, illetve a vészforgatókönyveket alkalmazniuk, mint egyes felszerelések eltűnése, átvágott kábelek, biztonsági intézkedések megsértése, áramszünet stb. A Lenovo teljes olimpiai felszerelésének közel 95%-a részt fog venni a a háromnapos, szerfölött kemény próbán.

„A Lenovo örömmel jelenti, hogy a sikeres „Sok szerencsét Peking” versenyek maradéktalanul bebizonyították azon hardvereink és kollégáink erejét és tudását, akik a Pekingi Olimpián fognak szerepelni.” – mondta Alice Li, a Lenovo olimpiai marketingtevékenységéért felelős alelnöke. „A következő kihívás, amivel szembe kell néznünk, az a háromnapos főpróba, ahol a BOCOG „benyomja a számítógépes infrastruktúra ON gombját” és leteszteli az egész technológiai rendszert, miközben olyan hibák után kutat, amelyek megzavarhatják a játékok problémamentes lebonyolítását. Tudjuk, hogy számítógépeink, amelyek a világ legjobban megtervezett gépei, és elhivatott mérnökcsapatunk is kiválóan meg fog felelni ennek a kihívásnak.”

A tesztversenyek kiváló alkalmat kínáltak az eszközök hosszú távú vizsgáztatására. A nyári olimpián  egymást szorosan követő 302 versenyt rendeznek meg 17 nap alatt. Az eszközök a versenyek helyszínein reggel 6-tól éjfélig folyamatosan be lesznek kapcsolva, az egyéb helyeken pedig megállás nélkül működnek majd. A Lenovo gépeinek többségén olyan kritikus alkalmazások fognak futni, mint a játékok vezérlő-irányító rendszere (Games Management System), amely számos fontos területet kezel, egyebek között az akkreditációt, a szállítást, a sportolók beléptetését, a kvalifikációt, valamint a hivatásos és az önkéntes személyzet irányítását. A többi Lenovo-gép az olimpiai faluban berendezett Lenovo internet-termekben fog működni, továbbá segíteni fogja a vállalat helyszínen dolgozóit, és egyéb támogatást nyújt a játékokhoz.

Címkék