Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 9. Az év 130. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739412. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Budapesti Operabál, 2008: főpróba nyugdíjasokkal, Hamupipőke kerestetik, Gundel-gulyás és tüdőszűrés

Budapesti Operabál, 2008: főpróba nyugdíjasokkal, Hamupipőke kerestetik, Gundel-gulyás és tüdőszűrés
Infovilág
 A bál főpróbáját rejtvénypályázat részeként már tavaly is megnyitották az idősek előtt. Most várják a nyugdíjas korú, ám a szívükben fiatal jelentkezőket; olyanokat, akik emlékeznek a régi bálok hangulatára, és kíváncsiak a farsangi szezon kiemelkedő rendezvényének kulisszatitkaira.

A legutóbbi Operabál alkalmával is szép számmal jelentkeztek megfejtésekkel nyugdíjasok, elküldve lakóhelyük képeslapját, s a helyes megfejtést beküldők közül a legszerencsésebb harminc pár a bál délelőttjén bepillanthatott – és ez alkalommal is kaphat majd – a Budapesti Operabál kulisszatitkaiba. A 2008. február 2-i bál délelőttjén ismét megnyitják a kapukat a nyertes nyugdíjasok előtt. A főpróba idős, de mégis örökifjú vendégei a királyi páholyban még egy pohárka, erre a napra palackozott Operabál Pezsgővel is koccinthatnak.

Az idén is jelentkezhetnek e-mailen azok a lányok, akik egyébként nem juthatnának el az Operabálba, hogy kipróbálják, vajon illik-e reájuk a báli topánka. A tavalyi bál kapcsán jó ötszáz jelentkező közül sorsolták ki azt a húsz lányt, aki felpróbálhatta a báli cipőt. Az öt legszerencsésebb részt vehetett az Operabálon, mint operabáli Hamupipőke".

Ismét ellátogatnak a szervezők jó néhány jelentkezőhöz azok közül, akik január 6-ig fényképes önéletrajzot küldenek e-mailben. Ha illik lábukra a cipellő, és a szerencse is nekik kedvez, részt vehetnek a 2008. évi Operabálon. Öt Hamupipőkét sorsol ki a bál jó tündére a jelentkezők közül. Az öt szerencsést az alkalomhoz illően felöltözteti a jó tündér, Keleti Andreától még táncórákat is kap, s egy idősebb hozzátartozójuk, például nagymamájuk elkísérheti mindahányat.

A báli bevételekből a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével 1500 adag meleg ételt, Gundel-gulyáslevest kapnak a megjelent rászorulók. Az ételosztás mellett tüdőszűrőbusszal és más hasznos programokkal várják mindazokat, akik igénybe szeretnék venni a segítséget. Az ételosztás február 2-án, a bál napján 13 órakor kezdődik, előreláthatólag a pesti Blaha Lujza téren.

A hagyományokhoz híven a báli műsor a hófehér báli ruhába és fekete frakkba öltözött nyitótáncosok bevonulásával kezdődik. A műsorban Vizin Viktória és Kovácsházi István operaénekes mellett fellépnek a Táncművészeti Főiskola ifjú növendékei is, akik a Triccs-traccs polkával készülnek. Az operabálok történetében először tíz híres divattervező kreációi által ismerhetik meg a vendégek a báli divatot. Az esten az Operaház nagyzenekara mellett Mága Zoltán, az Ungár, a Bergendy zenekar, Bakacsi Béla, a Babos Band, az Old Sámson zenekar és a Bonnie és Clyde tánczenekar gondoskodik a jó hangulatról.

 A múlt évek tapasztalatai alapján a hagyományos báli táncok mellett a résztvevők szívesen táncolnak csárdást és egyéb magyar táncokat is. Ezért 23 óra körül Keleti Andrea segítségével rögtönzött csárdás-táncoktatás is lesz a báli vendégeknek, akik számot is adhatnak a tanultakról a bál csaknem ezer négyzetméteres táncparkettjén.

Szokatlan, de hasznos újítás, hogy bármely vendég igénybe veheti a smink-, frizura-igazítást, ruhajavítást, gombfelvarrást, sőt, a hosszú és kimerítő tánc után frissítő talpmasszázsban is részesülhet.
Címkék