Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. április 30. Az év 121. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739403. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A HP-szervereladások: nagy léptékű növekedés

A HP-szervereladások: nagy léptékű növekedés
Infovilág
A HP 32,4 százalékos eladott darabszám szerinti részesedéssel rendelkezett a világ szerverpiacán a vizsgált időszakban. Ez az érték a Dell, az IBM és a Sun részesedését is meghaladja. A HP gyári árbevételének növekedése szintén felülmúlta a piaci átlagot. A cég a ProLiant, az Integrity és a BladeSystem szervercsaládoknál egyaránt jelentős bővülésről számolt be.

A közepes nagyságú cégeknek szánt termékek bevezetése nyomán a vállalat a BladeSystem c-osztályú architektúra és a ProLiant szerverek iránt is élénkülő keresletet tapasztalt, mivel egyre több ügyfél választja IT-infrastruktúrája frissítésére az olcsón nagy teljesítményt nyújtó, új szervereket. (Ehhez kapcsolódó hír, a HP és BME közös a HP „C” osztályú blade rendszerein tesztelt un. Parallel Compositing Library termék fejlesztése nyerte el a közelmúltban HPCwire vezető számítástechnikai szaklap szerkesztői és olvasói díját vizualizációs technológiák kategóriában.)

A HP mind értékesítési volumen, mind pedig gyári árbevétel szempontjából tovább erősítette első helyét a pengeszerverek piacán. Itt az összforgalom 2007 harmadik negyedévében túllépte az 1 milliárd dollárt. Az x86-alapú piac átlagánál jóval lendületesebben növekvő HP egyre komolyabb sikereket ér el ProLiant szervercsaládjával. x86-os rendszerekből származó gyári árbevétele 10,7 százalékkal volt magasabb a harmadik negyedévben a tavalyi értéknél.

Bővebben a HP-szervereiről itt .
Címkék